REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo partijos vadovas, Europos Parlamento narys Viktoras Uspaskich mano,  kad  „Snoro“ bankrotas turės įtakos Lietuvos ekonomikai.

REKLAMA
REKLAMA

„Nesuprantu, kodėl ir kaip premjeras Andrius Kubilius gali teigti, kad tai neturės esminės įtakos? Viskas labai paprasta  – tuos trūkstamus milijardus teks paimti iš tos pačios ekonomikos ir visai nesvarbu, ar tai būtų privačios, ar valstybinės lėšos. Teks daugiau skolintis, išaugs ir valstybės skolos aptarnavimo kaštai. Tad mokėti tikrai teks ir nemažai“, – sakė politikas.

REKLAMA

V. Uspaskich taip pat teigė esąs nustebęs dėl premjero teiginio, kad bankrutavęs bankas naudojosi žmonių patiklumu. „Ką reiškia patiklumas, kai sąskaitas ten laikė valstybės įmonės, o vyriausybė pati ne kartą skolinosi iš „Snoro“? Tas bankas išpirko Vilniaus savivaldybės įsipareigojimus juridiniams asmenims. Tai tada jis buvo patikimas ar ne? Ar verslininkas, kuris pasitiki valstybės vykdoma bankų priežiūra ir ima pavyzdį iš pačios vyriausybės – yra durnas?“, - stebėjosi jis.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinis sektorius nacionalizuotame ir bankrutuojančiame banke „Snoras" turėjo apie 400 mln. litų.

V. Uspaskich nuomone, su banko veiklos apribojimais ir nacionalizavimu gali būti paskubėta, kas galiausiai atvedė į bankrotą ir sukūrė daugiau problemų, negu išsprendė. „Aš tikrai sveikinu gerus vyriausybės norus, bet jais gali būti grindžiamas kelias į pragarą. Man tikrai trūksta informacijos, tačiau manau, kad čia buvo ir nemažai kažkieno ambicijų. Mąstant visiškai racionaliai, Lietuvos banko žinioje yra visi serveriai per kuriuos išeina pavedimai. Tai visiškai nesunkiai kontroliuojamas procesas. Buvo puikiausiai įmanoma valdyti srautus ir tuo pačiu derėtis su „Snoro“ akcininkais. Vladimiras Antonovas, manau, būtų sugebėjęs surasti pinigų užkimšti tai skylei, jei išvis tikrai buvo. Jam tai nebūtų buvę sunku ir daug geriau, nei dabar sėsti į kalėjimą arba tampytis su teisėsauga. Visiems trūksta informacijos apie tai, kokia ten tame banke situacija. Buvo galima, susitarus, skirti ten savo atstovus ir viską sutvarkyti be drastiškų judesių. Tai, aišku, tik mano privati nuomonė. Bankas juk nebuvo nustojęs vykdyti įsipareigojimų, o aktyvų mažėjimas – ne vienbo „Snoro“ problema. Pažiūrėkite, kas dedasi pasaulio rinkose. Pačios garsiausios kompanijos nuo kovo mėnesio prarado iki 40 procentų “, - aiškino Darbo partijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų