REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šiol Šiaulių teniso mokyklos auklėtiniai svarbiausioms varžyboms ruošis ant tenisininkams visame pasaulyje labiausiai įprastos „hard“ tipo dangos, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Po beveik 5 mėnesius trukusios ir 400 tūkstančių litų kainavusios rekonstrukcijos pasenęs visų uždarų mokyklos kortų kiliminis paviršius pakeistas modernia ir Tarptautinės teniso federacijos (ITF) reikalavimus atitinkančia akriline danga.

REKLAMA

„Senoji kiliminė danga mums tarnavo 17 metų. Per tiek laiko ji susidėvėjo ne tik fiziškai, bet ir morališkai. Jokie dideli ITF ar ATP turnyrai nebėra rengiami ant kilimo, todėl treniruodamiesi ant jo visų pirma kentėjo mūsų sportininkai„, - teigia Šiaulių teniso mokyklos direktorius Ramūnas Grušas. „Norime saviškiams sudaryti geriausias treniruočių sąlygas, todėl ir priėmėme sprendimą imtis rekonstrukcijos“.

Savo faktūra Šiaulių teniso mokyklos danga labiausiai panaši į JAV vykstančio didžiojo kirčio turnyro - Atvirųjų JAV pirmenybių - dangą.

REKLAMA
REKLAMA

Vieni pirmųjų naujuosius kortus išbandys Ričardas Berankis ir Laurynas Grigelis. Gruodžio 8 dieną Šiauliuose vyksiančios „Teniso dienos" kulminacija - parodomasis mišrių dvejetų mačas, kuriame R.Berankio ir Justinos Mikulskytės pora kausis prieš L.Grigelio ir Gretos Kerėžaitės duetą.

„Justina ir Greta yra bene perspektyviausios mūsų mokyklos tenisininkės. Šis susitikimas joms taps rimta paskata dar rimčiau kibti į darbus teniso aikštynuose“, - sako R.Grušas. „O Ričardui ir Laurynui tai, tikiuosi, bus geras apšilimas prieš kitą dieną Vilniuje vyksiančią jų tarpusavio dvikovą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš tai, gruodžio 1-4 dienomis, naujuose kortuose susirungs ir ITF senjorų turnyro „Lithuanian Open Championships“ dalyviai.

Kasmet Šiaulių teniso mokykla organizuoja bent 7 įvairaus amžiaus jaunių turnyrus. Svarbiausiam iš jų - Aivaro Balžeko atminimo taurės turnyrui - ITF pernai suteikė antrą kategoriją. Tai yra vienintelis tokio lygio turnyras visose Baltijos šalyse ir Skandinavijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų