REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Moterys Didžiojoje Britanijoje yra labiausiai nutukusio Europoje, parodė Europos Komisijos paskelbti duomenys, kuriais remiasi naujienų agentūra „Reuters“.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis minėtais duomenimis, beveik ketvirtis, arba maždaug 23,9 proc., moterų Jungtinėje Karalystėje 2008–2009 metais turėjo antsvorio. Savo ruožtu tarp vyrų šalyje viršsvorio turėjo 22,1 proc. Šiuo atžvilgiu britų vyrai Europoje buvo antri ir nusileido tik Maltos vyrams.

REKLAMA

Kiti statistiniais duomenys parodė, kad maždaug trečdalis, arba 32 proc., 11–15 metų amžiaus vaikų Anglijoje turi antsvorio arba yra nutukę.

Apskritai Europos Komisijos duomenys parodė, kad Europoje nutukusių žmonių dalis svyravo nuo 8 proc. iki 23,9 proc. tarp moterų ir nuo 7,6 proc. iki 24,7 proc. tarp vyrų. Visose 19 šalių, kurių duomenys buvo išanalizuoti, viršsvorį turinčių arba nutukusių žmonių dalis didėjo su amžiumi.

Tokie statistiniai duomenys paskelbti kelios savaitės po to, kai Britanijos sveikatos reikalų sekretorius Andrew Lansley's paskelbė apie valdžios tikslą iki 2020 metų sumažinti nutukusių žmonių skaičių Anglijoje. Jis pareiškė, kad britai turėtų per dieną suvartoti 5 mlrd. kalorijų mažiau, o taip pat turėtų objektyviai įvertinti tai, ką geria ir valgo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų