REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienio vakarą vykusioje laidoje „Šok su manimi“ savo prieštaringu ir ne itin kultūringu elgesiu žiūrovus eilinį kartą stebino projekto komisijos narys Jurijus Smoriginas. Vyras kandžiais žodžiais puolė ne tik šokėjus, bet ir komisijos narius, vartojo necenzūrinius žodžius ir jau antrą kartą visiems parodė vidurinį pirštą bei tautą išvadino provincialais.

Šeštadienio vakarą vykusioje laidoje „Šok su manimi“ savo prieštaringu ir ne itin kultūringu elgesiu žiūrovus eilinį kartą stebino projekto komisijos narys Jurijus Smoriginas. Vyras kandžiais žodžiais puolė ne tik šokėjus, bet ir komisijos narius, vartojo necenzūrinius žodžius ir jau antrą kartą visiems parodė vidurinį pirštą bei tautą išvadino provincialais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jurijus Smoriginas (nuotr. Fotodiena.lt/Karolio Kavolėlio)Jurijus Smoriginas (nuotr. Fotodiena.lt/Karolio Kavolėlio)

Iš pradžių J. Smoriginas išpeikė Dominyko Vaitiekūno ir Justinos Žemaitytės  „Mikimauzų“ šokį. Komisijos narys poros pasirodymą pavadino žodžiu iš  „š“ raidės, kadangi, anot jo, tai ne menas, kitaip nei baletas. Tuo tarpu kiti komisijos nariai – Jūratė Norvaišienė, Žilvinas Grigaitis ir Kęstutis Ignatavičius šokėjus gyrė, o J. Norvaišienė atkirto J. Smoriginui, kad sportinių šokių šokėjams grojamas Lietuvos himnas, o baleto šokėjams – ne. Kandusis komisijos narys, neva įsižeidęs, išėjo iš salės visiems atkišdamas vidurinį pirštą.

REKLAMA

Tą patį vakarą, J. Smoriginas išvadino Žilviną Grigaitį aferistu ir pilnu tuštybės. Taip pat jis įžeidinėjo ir savaitgalio vakarą praleisti studijoje ir stebėti dalyvių pasirodymų atvykusį baleto šokėją Nerijų Jušką: „Ko čia Juška atsivilko, nesuprantu. Jis juk pastoviai kitoje televizijoje trinasi. Maža to, jis dar visada ta pačia liemene būna apsirengęs, nors turi namą“.

Naujienų portalas Balsas.lt apie tokį J. Smorigino elgesį pasiteiravo viską iš arti tą vakarą mačiusių komisijos narių –  J. Norvaišienės ir Ž. Grigaičio.

REKLAMA
REKLAMA

Ž. Grigaitis: priimu tai kaip dalinį humorą, bet viskam yra savos ribos

Ž. Grigaitis paklaustas, ar jį įžeidė kandžios komisijos nario replikos, atsakė: „Priimu tai kaip dalinį humorą, bet viskam yra savos ribos. Manau, kad reikia bandyti save suvaldyti, nes kur tada yra žmogaus padorumas, kultūra ir išsilavinimas. Negalima sau tiek leisti, kiek ponas leidžia“.

Verslininkas pridūrė, kad J. Smoriginas tiek nepažįsta jo, kad galėtų vertinti, ar jis yra pilnas tuštybės: „Mes tikrai nesame nei draugai, nei pažįstami, nei giminės, tad keista girdėti tokius vertinimus apie tuštybę. Gal tai, kas yra tuštybė jam, kitiems nėra tuštybė. Nors manau, kad J. Smoriginas dažnai kalba tik tam, kad kalbėtų ir tik po to žiūri kas bus. Gal nereikėtų taip laisvai reikštis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ž. Grigaitis sakė, kad jam buvo ypač skaudu klausyti kaip buvo įžeidinėjama J. Norvaišienė ir kiti dalyviai: „Jis turėtų turėti daugiau atsakomybės, visgi yra garbingas meno žmogus. Reikėtų daugiau savitvardos“, – pamąstymais dalijosi vyras.

Paklaustas, ar palaiko tokius skandalus televizijos eteryje, Ž. Grigaitis dėstė: „Daug kas mano, kad kuo daugiau skandalų, tuo geresni reitingai, todėl renkasi išsišokėlio vaidmenį. Tačiau manau, kad yra tam tikros ribos, juk televiziją žiūri ir kultūringi žmonės, ir jaunimas, ir vaikai, kuriems gali būti padaryta įtaka. Nemanau, kad tai sveikintina ir sveika“.

REKLAMA

Žilvinas Grigaitis (nuotr. Fotodiena.lt/Karolio Kavolėlio)Žilvinas Grigaitis (nuotr. Fotodiena.lt/Karolio Kavolėlio)

J. Norvaišienė: gal jis ne ta koja išlipo iš lovos?

Komisijos narė ir sportinių šokių trenerė J. Norvaišienė svarstė, kad gal tą šeštadienio vakarą J. Smoriginas iš lovos išlipo ne ta koja arba šiaip turėjo asmeninių problemų.

Naujienų portalui Balsas.lt moteris sakė, kad, jos nuomone, nuolat stengtis kelti įvairiausias intrigas yra J. Smorigino užduotis, tačiau šį kartą jis nepajuto ribos, kurios negalima peržengti: „Manęs asmeniškai jis neįžeidė, bet jis įžeidė visą sportinių šokių judėjimą, tai yra grupę žmonių, kurie šiuo sportu užsiima“.

REKLAMA

J. Norvaišienę labiausiai liūdina, kad tokio gero projekto metu išsprūsta tokie necenzūriniai žodžiai: „Yra tam tikros bendravimo eteryje normos. Juk eterį stebi įvairaus amžiaus grupės, tarp jų ir vaikai. Televizija turėtų atlikti auklėjamąją  funkciją, o ne mokyti tokių žodžių“.

 

Komisijos nariai (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)Komisijos nariai (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)

J. Smoriginas: man gal tiesiog patogu buvo tą pirštą parodyt, o ne antrą

Choreografas, baleto šokėjas, „Vilniaus baleto“ meno vadovas ir nepakeičiamas projekto „Šok su manimi“ komisijos narys televizijoje dažnai prisiima „blogiuko“ vaidmenį. Matyt, ir laidų prodiuseriai vertina tokį atskirą šou gebantį padaryti komisijos narį, kuris nebijo kandžių replikų. Tikėtina, kad šis projektas nebūtų toks populiarus, jei šokėjų pasirodymai būtų komentuojami tik teigiamai, dalinant vien komplimentus ir šypsenas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau praėjusį šeštadienio vakarą J. Smoriginas buvo kaip niekad storžieviškas. Naujienų portalui Balsas.lt paprašius pakomentuoti, kaip jis vertina savo elgesį, vyras tikino, kad tai tik išpūstas burbulas, o vidurinį pirštą jis parodęs per klaidą: „Mes visi turime pirštą. Aš nešneku anglų kalba ir labai jos nemėgstu.  Gal kas tuos pirštų simbolius ir žino, o aš nežinau. Man gal tiesiog patogu buvo tą pirštą parodyt, o ne antrą. Žmogus kartais sakydamas žodį vietoj raidės „r“ netyčia pasako „l“. Nei vienas žmogus neapsaugotas nuo tokių dalykų. Čia viskas labai sureikšminta. Nėra čia jokių skandalų, tai yra tikras gyvenimas. Tai šou ir kintančios akimirkos“.

REKLAMA

Tokį nepadorų gestą, J. Smoriginas šokių projekte parodė jau antrą kartą.

 

Jurijus Smoriginas (nuotr. Fotodiena.lt/Karolio Kavolėlio)Jurijus Smoriginas (nuotr. Fotodiena.lt/Karolio Kavolėlio)

Komisijos narys sakė, kad buvo nustebintas J. Norvaišienės pareiškimų apie baletą: „Kai sportinių šokių primadona pasako, kad baletas yra niekas Lietuvoje, tai tiesiog negaliu tuo patikėti. Mes visi žinome, kad baletas šimtus metų egzistuoja, o sportiniai šokiai vos 50-60 metų. Dažniausiai, visi geri sportinių šokių specialistai kreipiasi į baleto specialistus, kad šie patobulintų jų linijas, išmokytų grakštumo, judesio, sukinių. Aš apie dvidešimt metų dirbau su sportiniais šokiais, todėl buvo nesmagu tai išgirsti iš J. Norvaišienės, tad pasakiau, jog esu pasipiktinęs ir išėjau iš salės“.

REKLAMA

Paklaustas kodėl verslininką Ž. Grigaitį išvadino aferistu ir pilnu tuštybės, komisijos narys bandė švelninti situaciją: „Dėl aferisto gal truputėlį perspaudžiau, na bet jis suprato, nes yra labai linksmas žmogus. Bet, tuščiu pavadinau dėl to, kad jam svarbiausia gražiai atrodyti – jis visada labai grakštus ir prisikvėpinęs“.

Tačiau baleto šokėjui N. Juškai J. Smoriginas negailėjo kandžių žodžių: „Man nepatinka kai baleto artistas vaikšto ranką ištiesęs. Pavyzdžiui, ta gydytojų istorija dėl jo problemų su kelio sąnariu. Jis tokius negražius dalykus kalba apie gydytojus, juk jie tiek mažai mūsų valstybėje gauna ir taip nužeminta jų profesija, tad reikia džiaugtis, kad yra specialistų, kurie bando padėti. N. Juška ant gydytojų taip „varo“, – piktinosi komisijos narys. – Man tiesiog gėda, kad jis yra mano profesijos brolis. Gal jis verslą kokį daro vaikščiodamas per visas televizijas su savo istorijom ir ieško kažkokio „piaro“? Aš esu TV3 veidas ir tuo didžiuojuosi“, – kalbėjo komisijos narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Smoriginas tikino, kad jis dažniausiai nesigaili savo pasakytų žodžių, tik stengiasi neįžeisti šokių projekto vedėjo Vytauto Šapranausko: „Nors jam kartais ir pasakau aštriai, bet jis man yra kaip Dievas, Tėvas ir Šventa dvasia, tai aš jį nuolat saugau, kad neįsižeistų, nes mes labai derame vienas prie kito ir man labai smagu su juo dirbti.“

Jurijus Smoriginas ir Vyrautas Šapranauskas (nuotr. Fotodiena.lt/Karolio Kavolėlio)Jurijus Smoriginas ir Vyrautas Šapranauskas (nuotr. Fotodiena.lt/Karolio Kavolėlio)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų