REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš porą savaičių paskelbti statistiniai duomenys parodė, kad dirbančių britų skaičius pernai sumažėjo 311 tūkst., o dirbančių užsieniečių gretos pasipildė 181 tūkst. žmonių. Paskelbus tokius duomenis, britų dienraštis „The Daily Mail“ pakalbino tris verslininkus apie jų patirtį ir kodėl jie mieliau renkasi imigrantus.

REKLAMA
REKLAMA

Santechnikos paslaugų bendrovės „Pimlico Plumbers“ savininkas Charlie's Mullinsas sakė, kad britai „norėtų būti futbolininkais, o ne dirbti normalų kasdienį darbą.“ 200 darbuotojų turinčios kompanijos savininkas sakė, kad yra priverstas samdyti užsieniečius, nes jie yra darbštesni už britus.

REKLAMA

„Mes nuolat samdome užsieniečius. Jų požiūris yra teisingas ir jie sunkiai dirba. Jaunosios britų kartos atstovai, kurie ateina į pokalbius dėl darbo, tiesiog nenori dirbti. Tai yra „nenoriu dirbti“, o ne „negaliu dirbti“ atvejis. Jie jaučiasi tarsi valstybė juos turėtų išlaikyti“, – sakė verslininkas.

Ekologiškas daržoves auginančios kompanijos „Abel and Cole“ savininkas Keithas Abelis laikraščiui „The Daily Mail“ pasakojo, kad yra priverstas samdyti užsieniečius, nes tiesiog negali rasti norinčių dirbti jaunų britų. Jo teigimu, dauguma britų yra įstrigę pašalpų sistemoje ir nenori anksti keltis, eiti į darbą ir per valandą uždirbti 7 svarus sterlingų, kai gali gauti pašalpą.

REKLAMA
REKLAMA

„Turime fantastiškų darbuotojų, kurie yra labai darbštūs žmonės. Tai yra šiek tiek tragiška, kad dauguma jų yra iš Rytų Europos, o ne iš vietos bendruomenių, ypač atsižvelgiant į didelį nedarbą“, – sakė verslininkas.

Savo kolegoms pritaria ir viešbučio savininkas Terry's Rogersas, kuris taip pat sako priėjęs prie baisios išvados, kad jauni britai nenori dirbti. „Pasibaisėjęs, kad daugiau nei 1 mln. jaunų žmonių Britanijoje yra bedarbiai, tai pat visai nesistebiu. Aptarnavimo sferoje dirbu jau 16 metų ir priėjau prie liūdnos išvados, kad daugelis jaunų žmonių paprasčiausiai nenori dirbti. Žinoma, jie sako, kad nori dirbti. Jie siunčia gyvenimo aprašymus ir vaikšto į pokalbius. Tačiau kai kalba ima eiti apie rimtą darbą, jų tai paprasčiausiai nedomina, – sakė T. Rogersas. – Per savo veiklos istoriją esu kalbėjęs su daugeliu jaunų žmonių. Man gėda pasakyti, kad man lengviau išmokyti užsienietį anglų kalbos nei britui įdiegti teisingą požiūrį į darbą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų