REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl euro zonos skolų krizės kitų metų Lietuvos biudžetas bus peržiūrėtas, bet įsipareigojimai atkurti pensijas, nepriklausomai nuo situacijos, neturėtų keistis, teigia Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes turėsime keisti kitų metų biudžeto prognozes, mažinti pajamas dėl euro zonos problemų, kurios neišsisprendžia, kurios darosi tik gilesnės. Na, o prie to prisidėjus dar ir „Snoro“ reikalams, akivaizdu, kad situacija „Snore“ ne tiek daug gal paveiks viešuosius finansus, bet, be abejo, rūpesčių papildomų suteiks“, - antradienį Lietuvos radijui sakė Premjeras.

REKLAMA

Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad problemos euro zonoje yra gilios, ir Europa iki šiol nerado atsakymo, kaip įveikti nepasitikėjimo krizę. Tai, pasak Premjero, neišvengiamai paveikia ir tas valstybes, kurios neturi didesnių ekonominių problemų, tarp jų ir Lietuvą, tačiau Vyriausybės pastangos siekti skaidrumo įvairiuose sektoriuose dėl to nesumažės.

„Mūsų nuoseklios pastangos valyti šalies finansus nuo įvairių problemų, apvalyti šalies bankinį sektorių, apvalyti tą pačią energetiką, sistemiškai teisėsaugą, jos yra labai svarbios, jas įgyvendinam, nepriklausomai nuo to, kaip klostosi reikalai euro zonoje. Tik turėdami skaidrią visą valstybės gyvenimo struktūrą mes galime būti pasiruošę bet kokiam išmėginimui iš bet kur“, - tvirtino Vyriausybės vadovas.

„Savo įsipareigojimus ypač mažiausiai socialiai apsaugotiems mes stengsimės įvykdyti. Kaip besiklostys situacija, mūsų įsipareigojimas atkurti pensijas neturėtų keistis“, - akcentavo A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų