REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pajusti svaiginančią šventinę Naujųjų metų dvasią šiemet įmanoma nuo gruodžio 9-osios, mat tądien Lietuvos kino teatrus pasieks gerumo, tyrų jausmų ir šypsenų pilna romantinė režisieriaus Garry Marshallo komedija „Naujieji metai Niujorke“.

REKLAMA
REKLAMA

Filmų „Graži moteris“, „Pabėgusi nuotaka“ kūrėjas nutarė su visu pasauliu pasidalinti unikalia Niujorko atmosfera Naujųjų metų išvakarėse. Pats G. Marshallas Naujuosius garsiajame Taims skvere, kur ir rutuliosis pagrindinis filmo veiksmas, pirmąsyk atšventė 1951-aisiais. „Tais laikais visi išmušus dvyliktai valandai bučiuodavosi. Buvau studentas ir į Taims aikštę eiti nutariau ieškodamas merginos“, – pasakojo iš Niujorko Bronkso rajono kilęs 77-erių režisierius. Dar kartą ten pat Naujuosius G. Marshallas šventė 1956-aisiais. „1951-aisiais nepasisekė, bet po penkerių metų pagaliau sutikau savo merginą“, – šypsojosi režisierius. Bučiniais sveikinti greta esančius žmones Naujųjų metų naktį Taims aikštėje įprasta iki šiol.

REKLAMA

Iškilmėms vadovaus Hilary Swank

Hilary Swank filme „Naujieji metai Niujorke“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)Hilary Swank filme „Naujieji metai Niujorke“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)

Grandioziniam Niujorko Naujųjų, 2012-ųjų metų sutikimui filme vadovaus dukart „Oskaru“ įvertinta Hilary Swank, tapsianti Taims aikštės sąjungos viceprezidente. Realybėje kasmet šventės metu išbarstoma per toną spalvoto popierinio konfeti. Jo netrūks ir filme. Taip pat H. Swank rūpinsis ir ilgamete tradicija – įspūdingai apšviesto krištolinio rutulio, žyminčio naujų metų pradžią, nuleidimu, o kol aktorės herojė plušės iš peties, greta virte virs kitos romantiškos istorijos.

REKLAMA
REKLAMA

Daugybė miniatiūrinių romanų

Kol Niujorkas ruošis iškilmėms, Halle Berry vaidins jautrią Roberto De Niro herojaus slaugę, o nedrąsi sekretorė, kurią įkūnijo Michelle Pfeiffer leisis į nuotykius su jaunu gražuoliu pasiuntinuku (akt. Zacas Efronas). Net dvi poros lauks naujametinio šeimos pagausėjimo, o pirmojo 2012-aisiais gimusio kūdikio tėvų lauks solidus prizas.

Seniai kino ekrane matyta muzikos žvaigždė Jon Bon Jovi kovos dėl Katherine Heigl herojės meilės, o filmo „Mažoji mis“ žvaigždė Abigail Breslin su motina Sarah Jessica Parker susikibs dėl to, kur švęsti Naujuosius. Žavusis Ashtonas Kutcheris artėjant vidurnakčiui įstrigs su nepažįstamąja  lifte, o Joshas Duhamelis atkeliaus autostopu ieškoti gyvenimo meilės, sutiktos Niujorke per praeitus Naujuosius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Filme – autentiškas Niujorkas

Šis filmas pasak G. Marshallo – meilės laiškas Niujorkui. Tiesa, jį kuriant, prireikė daug ištvermės. Visa juosta buvo filmuojama būtent šiame, Didžiuoju Obuoliu vadinamame, mieste ir jo apylinkėse, o kūrybinei grupei ramybės nedavė paparacai, nuolat sekę aktorius ir mėginę įsibrauti į filmavimus.

Tačiau net techniniai nesklandumai netemdė geros nuotaikos filmavimo aikštelėje. Ši dalį laiko buvo įsikūrusi Taims aikštėje, o su miesto valdžios pritarimu čia savaitei net buvo pastatyta kiek mažesnė tikrosios Naujųjų metų scenos kopija. „Juokinga tai, kad kai kurie niujorkiečiai net nepastebėjo jų panosėje iškilusios scenos. Toks šis miestas – žmonės visą laiką bėga panirę į savo pačių pasaulį“, – prisiminė prie filmo dirbęs dizaineris Markas Friedbergas, juokaudamas, kad neveltui Taims aikštė vadinama pasaulio sankryža.

REKLAMA

Įdomu tai, kad kasmet švęsti Naujųjų Taims aikštėje susirenka apytikriai milijonas žmonių, tad tai turbūt išties pats didžiausias naujametis vakarėlis. Pasijuskite tarsi būtumėte jo dalyvis – 2012-uosius raginančio švęsti filmo Naujieji metai Niujorke“ premjera Lietuvoje įvyks gruodžio 9-ąją.

Lietuviškai titruotas filmo „Naujieji metai Niujorke“ anonsas:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų