REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Belgijoje, Koksijde mieste, buvo surengtas dviračių kroso pasaulio taurės etapas, kuriame dalyvavo ir sportininkai iš Lietuvos. „DPA Cyclo-cross“ komandai atstovaujantis Domas Manikas amžiaus grupėje iki 23 metų finišavo 65-tas, o Žygimantas Baikštys jaunimo grupėje užėmė 60-tą vietą, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Komandos treneris Arvis Pizikas komandos pasirodymą šiose varžybose įvertino kaip gerą patirtį ir džiaugėsi, kad komanda išbandė Koksijde trasą, kurioje kitų metų sausio mėnesį vyks dviračių kroso Pasaulio čempionatas. „Tai buvo puiki repeticija prieš Pasaulio čempionatą, nes išbandėme trasą ir pamatėme jos specifiką. Dviratininkams ypatingai naudinga buvo savo „kailiu“ pajusti, ką reiškia važiuoti smėliu. Tokia trasa reikalauja specialios vairavimo technikos, nes sportininkui reikia dažnai lipti nuo dviračio ir tenka gerai paplušėti“, – pabrėžė A. Pizikas. Legendinio Latvijos trenerio nuomone, šiame etape dalyvavo dauguma stipriausių dviračių kroso meistrų. „DPA Cyclo-cross“ komanda sparčiai tobulėja, tačiau jai dar viskas priešakyje, nes laukia daug sunkaus darbo.

REKLAMA

Pirmoji profesionali Baltijos šalių dviračių kroso komandą „DPA cyclo-cross“ įkurta  tarptautinės informacinių technologijų kompanijos „DPA“ ir vieno geriausių Latvijos dviratininkų Arvio Piziko iniciatyva. „DPA Lietuva“ vadovas Laurynas Truncė teigia, kad profesionalios komandos sukūrimas yra tik pirmas žingsnis siekiant aukštesnių tikslų. Vienas iš jų – sukurti sistemą ir sąlygas plėtoti šio tipo dviračių sportą Baltijos šalyse.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas Pasaulio taurės etapas taip pat vyks Belgijoje, gruodžio 18 dieną.

Apie dviračių krosą:

Dviračių krosas (angl. „Cyclo - cross") – tai sporto šaka, kurioje lenktyniaujama atvirose erdvėse įveikiant natūralias gamtines arba dirbtines kliūtis, pavyzdžiui: barjerus, rąstus ir t.t. Ši sporto šaka Lietuvoje nėra plačiai kultivuojama, tačiau paplitusi visame pasaulyje,  o ypač Vakarų Europos šalyse. Didžiausiais šios dviračių sporto šakos entuziastais yra laikomi olandai ir belgai, todėl prestižiškiausios ir seniausios dviračių kroso varžybos yra rengiamos šiose šalyse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų