REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Savaitgalį Vilniaus „Siemens“ arenoje pirmą kartą vyko Lietuvos moksleivių karate kyokushin taurės varžybų finalas „Siemens“ arenos taurei laimėti. Tai buvo didžiausias dvikovinių kovos menų renginys moksleiviams, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso renginyje dalyvavo 550 jaunųjų sportininkų iš 38 Lietuvos klubų.

„Pastaraisiais metais tiek tarp mergaičių, tiek tarp berniukų sparčiai populiarėja įvairūs kovos menai, kurių tarpe ir kyokushin karate. Džiugu, jog pavyko surengti varžybas ir tai, kad jos sulaukė tokio didelio moksleivių dėmesio. Tikimės, jog ateityje tokios varžybos taps ne tik tradicinėmis, bet ir vyks du kartus per metus“, – sako su sportu glaudžiai susijusios įmonių grupės „SEVEN Entertainment“ generalinis direktorius Vidmantas Šiugždinis.

REKLAMA

Varžybų atidarymo metu net 26 Lietuvos karate meistrams, kurie per 2011 metus išlaikė įvairaus lygio egzaminus, buvo įteikti pirmo, antro ir trečio dano juodi diržai.

Šiose varžybose kyokushin karate jaunimas įrodė, kad yra verti ne tik geriausiųjų vardo, bet ir savo mokytojų, kurie tikri šios sporto šakos profesionalai.

Pagrindinius apdovanojimus – „Siemens“ arenos taures, kurias įteikė „SEVEN Entertainment“ generalinis direktorius Vidmantas Šiugždinis, bendroje komandinėje įskaitoje iškovojo pirmą vietą laimėjęs Klaipėdos klubas „Shodan“ (vadovas Lukas Kubilius), antros vietos laimėtojas – Vilniaus klubas „Saulės ženklas“ (vadovas Paulius Klapatauskas) ir trečioje vietoje likęs Marijampolės klubas „Tornadas“ (vadovas Valius Rudys).

REKLAMA
REKLAMA

„Daugelio mūsų dėmesys sutelktas į krepšinį ar futbolą, tačiau būtina skatinti ir ugdyti ir kitų sporto šakų atstovus. Varžybų metu pamatėme, kiek daug Lietuvoje yra karate šalininkų ir kiek jų, nors dar visai jauni, yra šios sporto šakos profesionalai. Varžybos – tai vienas iš būdų skatinti jaunimą domėtis įvairiomis, nestandartinėmis sporto šakomis ir jose tobulėti bei siekti aukštų rezultatų“, – kalba V. Šiugždinis.

Pirmąjį Lietuvos moksleivių kyokushin karate taurės varžybų finalą organizavo VSOK „Saulės ženklas“ ir Lietuvos kyokushin karate federacija. Varžybų rėmėja bei pagrindinio prizo steigėja tapo Vilniaus „Siemens“ arena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų