REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažasis magnatas Harlis Jordeanas iš Londono vadovauja nuosavai kompanijai, pardavinėjančiai stiklo rutuliukus, ir turi itin ambicingų planų.

REKLAMA
REKLAMA

8-metis verslininkas greičiausiai yra jauniausias generalinis direktorius ir savo kompanijos gaminamus stiklo rutuliukus jis parduoda visame pasaulyje.„Svajoju turėti savo parduotuvių tinklą, tokį kaip „Hamleys“ (seniausia ir žinomiausia žaislų parduotuvė). Tai bus viena iš didžiausių žaislų parduotuvių pasaulyje, kur bus galima nusipirkti įvairiausių rūšių stiklinių rutuliukų! – džiugiai pasakojo jaunasis kompanijos valdytojas. – Draugams patinka, kad aš turiu nuosavą verslą. Iš pradžių kai kurie iš jų nepatikėjo manimi, tačiau dabar viskas gerai – tai vieni geriausių mano klientų. Aš dievinu stiklinius rutuliukus ir man labai patinka, kad turiu nuosavą kompaniją.“

REKLAMA

Tarp Harlio Jordeano siūlomų stiklo rutuliukų galima rasti įprastų, kainuojančių 7,99 svaro (apie 32 litus), ir gerokai brangesnių – kainuojančių 599 svarus (apie 2 418 litų) ir išleistų ribotu tiražu.

Kompanijos apyvarta per metus – daugiau nei tūkstantis svarų, tad Harlis į darbą priėmė mamą ir du vyresniuosius brolius, kad galėtų susidoroti su paklausa.

Savo prekiautojo stiklo rutuliukais karjerą berniukas pradėjo vaikų žaidimų aikštelėje, kai vyresnieji norėjo papildyti savo kolekciją. Harlis paprašė mamos, kad ši sukurtų jam tinklalapį, kuriame berniukas galėjo pardavinėti turimus stiklo rutuliukus. Kompaniją jaunasis verslininkas pavadino „Marble King“.

„Harlis susižavėjo stiklo rutuliukais, kai jam buvo šešeri, – pasakojo berniuko mama Tina. – Jo idėja buvo tokia didelė, kad ėmėme jį vadinti Marmuriniu karaliumi. Taigi, kai jis pradėjo verslą, jau turėjo tinkamą vardą. Niekada nesitikėjau, kad tai taps taip populiaru. Iš visų jėgų stengiamės susidoroti su užsakymų gausa. Aš padėjau jam sukurti tinklalapį, tačiau dabar jis pats vadovauja kompanijai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų