REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelių eismo taisyklės, ženklai ir ženklinimas nustato eismo tvarką, įspėja eismo dalyvius arba jiems suteikia informacijos. Be jų keliuose būtų tikras chaosas, kiekvienas vairuotų pagal savo principus ir nusiteikimą. Tačiau yra kelios kelių eismo taisyklės ir keletas kelių eismo ženklų, kurie vairuotojams kelia pasipiktinimą ir atrodo nelogiški.

REKLAMA
REKLAMA

Automobilių transporto portalo Autogidas.lt atlikta apklausa rodo, kad lietuviai vairuotojai labiausiai susierzina dėl greitį ribojančių kelių eismo taisyklių ar kelio ženklų. Pavyzdžiui, vairuotojai teigia, jog nustatytas 50 km/val. greitis mieste yra nelogiškas, tai ypač tai akivaizdu tam tikrose miesto vietose. Jei būtų vairuotojų valia, jie taip pat didintų leistino greičio ribą užmiestyje ar autostradoje žiemą. Vienas nemėgstamiausių greitį ribojančių ženklų – STOP ženklas, kai reikia sustoti net tuomet, kai netoliese visiškai nematyti kitų eismo dalyvių.

REKLAMA

Daugumai Autogidas.lt respondentų bene nelogiškiausias sprendimas atrodo dienos metu važiuoti su įjungtomis šviesomis. Pasak vairuotojų, matomumo dieną tai nepagerina, o išjungus šviesas būtų sutaupoma resursų.

Kritiškai vertinamas ir draudimas tamsinti transporto priemonės langus. Vairuotojai teigia, kad tai yra pačių vairuojančių asmenų reikalas.

Vairuotojus taip pat labai erzina ženklai „Sustoti draudžiama“ ir „Stovėti draudžiama“. Dalis respondentų teigia vis dar gerai neprisimenantys, kuris ženklas kurią tiksliai reikšmę nurodo, kiti sako įžvelgiantys problemą, ką reikėtų daryti, jei toje vietoje būtinai reikėtų sustoti dėl tam tikrų problemų.

REKLAMA
REKLAMA

Kelio ženklas „Eismas draudžiamas“ arba informacija, kad toliau – vienpusis eismas, taip pat labai nepatinka vairuotojams. Pasak jų, tuomet turi grįžti atgal, keisti savo maršrutą, apgalvoti, kaip pasiekti reikiamą tikslą, o jei dar važiuoji svetimame mieste, tai sukelia ypač daug nepatogumų. Panašiai vertinami ir ženklai, draudžiantys sukti į tam tikrą pusę.

Dalis Autogidas.lt respondentų ne konkretina, o abstrakčiai nurodo, kad juos labiausiai erzina blogai pastatyti ženklai – nepastebimose vietose, pavyzdžiui, tarp medžio šakų, už krūmų ir pan.

Tik nedidelė dalis Autogidas.lt apklausoje dalyvavusių vairuotojų mano, kad kiekviena kelių eismo taisyklė ir kiekvienas ženklas yra reikalingas, teisingas ir teikia naudą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų