REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Komentuodamas žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie Turizmo informacijos centrus (TIC) užsienyje, Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Dainius Budrys teigia, kad toks turizmo skatinimo veiklos modelis jau seniai yra atgyvenęs visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl D. Budrys stebisi Valstybinio turizmo departamento (VTD) blaškymusi prižiūrint ir reorganizuojant TIC veiklą. Seimo narys siūlo įvertinti, kokią naudą Lietuvai kuria TIC, ir kiek tai kainuoja. „Be kita ko, Valstybinis turizmo departamentas arba Ūkio ministerija žiniasklaidai pateikė melagingus finansinius duomenis, kiek valstybei kainuoja TIC išlaikymas – vietoje jų įvardintų 2 mln. litų, reali suma yra beveik dvigubai didesnė, viršijanti 3 mln. litų, turiu tai pagrindžiančius dokumentus. Esu įsitikinęs, kad šie mokesčių mokėtojų pinigai nueina perniek, tai galbūt laikas pasvarstyti, kaip juos valstybė galėtų išleisti naudingiau?“, - sako D. Budrys.

REKLAMA

Politikas sako nesuprantąs, kas ir kodėl vis dar įsivaizduoja, kad lankstinukai ir vienas darbuotojas gali kurti šalies įvaizdį užsienyje bei vilioti turistus. „Kas prieš vykdami į svetimą šalį renka lankstinukus? Interneto amžiuje šis požiūris yra atgyvenęs, todėl stebiuosi, kad Valstybinis turizmo departamentas kalba tik apie TIC veiklos reorganizavimą, bet ne jų naikinimą“, - dėsto Seimo narys. Jo teigimu, tai atspindi sustabarėjusį Lietuvos institucijų požiūrį į turizmą.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu kažkas mano, kad užsieniečiai prieš vykdami į Lietuvą, pirmiausiai ieškos Lietuvos turizmo informacijos centro kur nors Barselonoje, Maskvoje ar Varšuvoje, tai aš tik galėčiau pasiūlyti Turizmo departamento žmonėms apklausti bent 100 lietuvių – kiek iš jų, prieš vykdami į užsienį, Vilniuje ar kituose Lietuvos miestuose ieško atitinkamų užsienio šalių informacijos centrų?“, - retoriškai klausia D. Budrys.

Anot jo, tokių informacijos centrų Lietuvoje net nėra, nes užsienio šalys seniai supratusios, kad turizmo skatinimas vykdomas kitokiomis priemonėmis. „Seku ir stebiu Valstybinio turizmo departamento veiklą, tačiau, deja, matau vien trūkumus – pradedant nesugebėjimu įgyvendinti Seimo priimto Turizmo įstatymo ir baigiant tokiais neefektyviais projektais, kaip TIC, kurių finansavimas, mano nuomone, neturi prasmės. Kodėl valstybė turi išlaikyti tokią organizaciją, kuri nesugeba tinkamai vykdyti tiesioginių savo funkcijų?“, - stebisi D. Budrys.

Seimo narys teigia iki šiol nei iš Ūkio ministerijos, nei iš Valstybinio turizmo departamento negavęs atsakymo, kodėl dirbtinai stabdomas turizmo įstatymo įgyvendinimas, paliekant turistus be garantijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų