REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį ir antradienį, lapkričio 28, 29 d., OKT Studijoje įvyks dviejų kūrėjų ‒ Klaipėdos dramos teatro aktoriaus Igorio Reklaičio ir buvusio Šiaulių dramos teatro aktoriaus Gintaro Čajausko spektaklis pagal Slowomiro Mrožeko pjesę „Emigrantai“. Spektaklis jau 15 kartų buvo parodytas Klaipėdos mokyklose, taip pat ir trijuose D. Britanijos, į kurią geresnio gyvenimo beieškodami yra išvykę nemažai lietuvių, miestuose.

REKLAMA
REKLAMA

Gintaras Čajauskas (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Gintaras Čajauskas (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

„Tie vienuoliktokai‒dvyliktokai, dabartinė emigrantų karta, yra labai motyvuoti žmonės ir daugiausia jų mums sako: „išvažiuosime iš šitos valstybės“. Mes labai bijome kiaulių, paukščių gripo, nuo kurio mirė pora žmonių visoje Lietuvoje, bet visiškai negalvojame, kad praradome beveik pusę milijono Lietuvos. Ir jeigu paukščių gripui skiriame kažkokių skiepų, šitai problemai mes nieko neskiriame ir apie ją visai negalvojame. Savo spektakliu mes provokuojame mąstymą. Emigracijos temos užgniaužt negalima“, ‒ teigia I. Reklaitis.

REKLAMA

Aktoriaus I. Reklaičio keliai su OKT teatru ir pačiu režisieriumi Oskaru Koršunovu susikerta nebe pirmą kartą: aktorius yra pelnęs Auksinį scenos kryžių už vaidmenį O.Koršunovo spektaklyje „Šaltas vaikas“, vaidino jo režisuotame spektaklyje „Kelias į Damaską“. Anuomet O. Koršunovas spektaklių kurti vyko į Klaipėdos dramos teatrą, šįkart I. Reklaitis atvyksta kurti į OKT Studiją Vilniuje.

„Su Oskaru mus riša kūrybinė draugystė jau ne vienerius metus. Esu jam labai dėkingas už tuos bendrus spektaklius, nes jie mane išprovokavo atsisakyti kūrybinio kuklumo, – pasakojo aktorius I. Reklaitis. – Emigracijos tema mane labai giliai jaudina, mano paties sūnus gyvena Londone, todėl ši tema man asmeniškai skaudi – negaliu apie tai ramiai kalbėti. Ir nors anksčiau priešinausi, kai aktorius sau ir kolegai pats režisuoja, prieš metus ryžausi šiai avantiūrai“.

REKLAMA
REKLAMA

„Emigrantai“ (nuotr. Organizatorių)„Emigrantai“ (nuotr. Organizatorių)

„Emigracija yra begalinės aprėpties tema, besislepianti už neteisingos ar tam tikros politikos, už socialinių kataklizmų, už globalinių krizių. Tačiau tai nėra vien baisi statistika, už to slypi žmonių likimai, lūžiai, dramos. Žmonės keičia ne tik profesiją, bet ir pačius save. Ši tema yra palietusi kiekvieną iš mūsų. Jei mes dar nesame emigravę, tai yra emigravę mūsų draugai, giminaičiai. Deja, apie tai mažai kalbama tiek visuomenėje ir politikoje, tiek mene. Prisiminti S.Mrožeką šiandien yra labai aktualu“, ‒ spektaklio aktualumą pabrėžė Oskaras Koršunovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų