REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę  Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su pusantro šimto vaikų iš Šiaulių krašto bei žymiais Lietuvos žmonėmis Prezidentūroje įžiebė pirmąją Kalėdų eglutę ir paskelbė nacionalinės akcijos „Knygų Kalėdos“ pradžią.„Tikiu, kad ir šiandien, ir vėliau mėginsime, kad visos jūsų svajonės, jūsų šeimų svajonės būtų tos svajonės, kurioms lemta tapti realybe“, — skelbdama “Knygų Kalėdas“ susirinkusiems vaikams sakė Prezidentė ir paragino visus šalies žmones dovanoti naujas knygas krašto bibliotekoms.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentūros Baltojoje salėje knygas vaikams skaitė televizijos personažas Gustavas, kunigas Julius Sasnauskas, dainininkas Jurgis Didžiulis, krepšininkas Linas Kleiza, jaunieji skaitovai, kvietę praturtinti šalies bibliotekas naujomis knygomis. Prasidedant Adventui — Kalėdų laukimo laikotarpiui — kunigas J. Sasnauskas paaiškino vaikams Advento prasmę ir pakvietė papuošti ne tik eglutes, bet ir savo širdis.

REKLAMA

Muzikines pasakas skambiomis melodijomis vaikams sekė žinomi muzikos atlikėjai, ansambliai, gospelų choras.

Akcija „Knygų Kalėdos“ kviečia visus šalies žmones dovanoti naujų knygų savo krašto bibliotekoms ir vieni kitiems. Iki gruodžio 23 dienos vykstančios akcijos metu didžiuosiuose šalies knygynuose atskirose lentynose bus akcijos lipdukais pažymėtų nebrangių šalies bibliotekoms reikalingų knygų. Žmonės, nupirkę knygų su akcijos lipdukais, galės jas atiduoti knygyno darbuotojams, kurie surinktas knygas vėliau perduos bibliotekoms.

Akciją įkvėpė kelių šimtų vaikų laiškas, kuriame jie pasakojo, kad labai mėgsta skaityti, tačiau bibliotekose pasigenda naujų knygų. Prezidentė nusprendė išpildyti šią vaikų svajonę ir padovanoti jų krašto bibliotekai reikiamų knygų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų