REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekiant sumažinti nusikalstamumą nustosiantiems kariauti Talibano kovotojams bus mokamas 100 svarų mėnesinis atlyginimas, taip pat bus leista pasilikti ir kovos ginklus, rašo „Telegraph.co.uk“.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji „reintegracijos“ programa, kuri gavo šimtaprocentinį pritarimą ir iš NATO, yra skirta sulaikyti Talibano kovotojus nuo Tarptautinės stabilizacijos ir paramos kovotojų atakų.

REKLAMA

Tiems, kurie kažkada buvo užpuolę britų kariuomenę ar nužudę britų karius taip pat bus pritaikoma amnestija. Šis nutarimas  bus taikomas ir tiems Talibano kariams, kurie vykdė žiaurumus – žudė vaikus ar korė moteris.

Naujasis nutarimas yra Britanijos vyriausybės plano dalis, kuria leidžiama kariams „išeiti iš karo lauko“ ir įsitraukti į „reintegracijos“ programą.

Prie programos prisijungę Talibano kovotojai nėra tardomi dėl savo praeities, vietoje to jų prašoma užpildyti anketą ir atsakyti į klausimus, dėl kokių priežasčių jie pasirinko prisijungti prie naujosios programos.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2010 metų spalio mėnesio ginklus sudėjo jau 2700 Talibano kovotojų, iš kurių 800 yra apibūdinami kaip „rodantys susidomėjimą palikti Talibaną“.

Reintegracijos programos pagalba iki šiol  pavyko pasiekti šiokių tokių rezultatų. Šiaurės Afganistane apie 900 kareivių jau paliko kovos lauką, o tai lėmė ir trečdaliu sumažėjusį nusikalstamumą regione.

Tačiau programa kelia ir tam tikrą riziką. Pirmiausia, šią programą sunku priimti britų šeimoms, sako majoras Davidas Hookas. Pats kare dalyvavęs majoras sako matęs tokių žiaurumo atvejų, kuriuos britų šeimoms bus sunku pamiršti.

Tačiau į naująją programą žiūrima kaip į svarbų žingsnį taikos link, todėl nebus persekiojami net ir britų karius žudę Talibano kovotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų