REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

FARC sukilėliai Kolumbijoje nužudė keturis įkaitus. Gynybos ministerija Bogotoje pranešė, kad tai yra trys policininkai ir vienas karys, kurie sukilėlių nelaisvėje praleido ne vienerius metus, informuoja agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Įkaitai buvo nužudyti, kai saugumo pajėgų daliniai priartėjo prie FARC stovyklos Sakvetos rajone. Vienam policininkui, kuris įkaitu buvo daugiau kaip 12 metų, pavyko pasprukti.

REKLAMA

„Kai jis išgirdo pirmuosius šūvius, nusprendė bėgti“, – sakė gynybos ministras Juanas Carlosas Pinzonas. FARC sukilėliai persekiojo pareigūną ir sužeidė jį į galvą.

Pateiktais duomenimis, trys iš keturių nužudytų įkaitų buvo su šautinėmis žaizdomis galvoje. Ketvirtasis buvo nušautas iš nugaros.

Tik prieš kelias dienas Kolumbijos revoliucinės ginkluotosios pajėgos (FARC) išsirinko naują vadovą. Juo tapo Timoleonas  Jimenezas, kuris pakeitė lapkričio pradžioje nukautą Alfonsą Caną.

FARC laikoma svarbiausia Kolumbijos sukilėlių grupuote. Oficialiais duomenimis, jai priklauso apie 800 kovotojų, kurie pirmiausiai veikia pasienyje su Venesuela ir Ekvadoru. Nuo devintojo dešimtmečio FARC pareigūnų ir politikų grobimais mėgina daryti spaudimą vyriausybei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų