REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Airijoje lietuvis buvo nuteistas kalėti po to, kai šių metų vasario 12 d. policija jo namuose Belturbeto miestelyje aptiko kanapių už 12 tūkst. eurų. 26 metų Marius Burneika buvo nuteistas kalėti aštuonis mėnesius už narkotikų laikymą su tikslu parduoti, rašo vietos laikraštis „The Anglo Celt“.

REKLAMA
REKLAMA

Inspektorius Seamus Boyle'as teismui sakė, kad policijos pareigūnai Belturbeto apylinkėje atliko kratas dėl vogtų daiktų tirdama visai kitą nusikaltimą. Atvykę į lietuvio namuos jie aptiko 31 kanapės sodinuką, šildytuvų, patalpoje buvo įrengtas specialus pašvietimas. Rastų kanapių gatvės vertė siekia 12 tūkst. eurų. Sulaikytas lietuvis bendradarbiavo su pareigūnais. Prieš tai jis nebuvo teistas.

REKLAMA

M. Burneikos advokatas Damienas Ruddenas teismui sakė, kad policija tyrė nesusijusį nusikaltimą, kai atvyko į lietuvio namus. Jis pats nuvedė pareigūnus į patalpą, kur buvo kanapės. Vėliau lietuvis pasakojo, kad įrangą kanapėms auginti nusipirkto prieš penkias savaites internetu. Čia jis rado ir informacijos, kaip auginti kanapes. „Jis ketino jas vartoti pats ir galbūt šiek tiek duoti savo draugams, tačiau neketinio pardavinėti“, – sakė D. Radenas.

M. Burneika Airijoje prieš suėmimą gyveno septynerius metus, yra vedęs ir turi išlaikytinių. Teismas atsižvelgė į tai ir kad jis prieš tai nebuvo teistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų