REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos ir Baltarusijos lyderiai penktadienį pareiškė, kad šalys neketina atsisakyti idėjos sukurti sąjungą, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Rusija ir Baltarusija 1999 m. pasirašė sutartį sukurti Rusijos ir Baltarusijos sąjungą. Dmitrijus Medvedevas ir Aleksandras Lukašenka penktadienį dalyvavo sąjungos valdančiosios tarybos susitikime.

REKLAMA

„Kai aš ir Dmitrijus Anatoljevičius (Medvedevas) sutarėme sušaukti tarybą, abu pabrėžėme, kad neketiname apleisti Rusijos ir Baltarusijos sąjungos projekto, priešingai, mes jį plėtosime, - kalbėjo A. Lukašenka. - Manau, kad turime ir toliau eiti šiuo keliu, turime daugiau bendradarbiauti šiuo klausimu. Nors judant pirmyn gali atsirasti sunkumų, mes pasiryžę eiti šiuo keliu“.

Rusijos prezidentas savo ruožtu sakė, kad abi šalys „tęsia darbą ir didina Rusijos ir Baltarusijos integraciją“.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau buvę tvirti Rusijos ir Baltarusijos santykiai neseniai pašlijo dėl ekonominių ir politinių ginčų, įskaitant dujų tranzitą ir neištesėtą A. Lukašenkos pažadą pripažinti buvusių Gruzijos respublikų Abchazijos ir Pietų Osetijos nepriklausomybę.

Per susitikimą šalių lyderiai paskyrė Grigorijų Rapotą, kuris nuo 2007 m. buvo Rusijos prezidento atstovas Pavolgio federalinėje apygardoje, Rusijos ir Baltarusijos sąjungos naujuoju valstybės sekretoriumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų