REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėjų garbės teismas dar kartą grįžo prie dviejų asmenų nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio sesers teisėjos Neringos Venckienės bylos.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjų garbės teismo penktadienio posėdyje svarstyti vieši jos „su teisėjos pareigomis nesuderinami pasisakymai, neatitinkantys mandagumo, korektiškumo reikalavimų, taip pat pasisakymai, kuriais užgauliai ir netaktiškai reiškiama neigiama nuomonė apie konkrečius teisėjus bei reiškiama panieka kitiems visuomenės nariams“.

REKLAMA

Teisėjų garbės teismas savo sprendimą skelbs gruodžio 23 dieną.

Teisėjų garbės teismas Kauno apygardos teismo teisėjos N. Venckienės drausmės byloje 2011 m. balandžio 18 dieną buvo priėmęs sprendimą siūlyti Prezidentei teisėją atleisti iš pareigų.

Jau svarstyta drausmės byla N. Venckienei buvo iškelta vadovaujantis Teisėjų tarybos teikimu ir N. Venckienės globojamos D. Kedžio dukters motinos Laimos Stankūnaitės pareiškimu dėl viešų teisėjos pasisakymų.

REKLAMA
REKLAMA

Ankstesniu sprendimu Teisėjų garbės teismas buvo konstatavęs, kad teisėja N. Venckienė šiurkščiai pažeidė Teisėjo etikos kodekso reikalavimus, pažemino teisėjo vardą ir padarė žalos teismų autoritetui visuomenėje.

2011 m. gegužės 2 d. dekrete Prezidentė Dalia Grybauskaitė pažymėjo, kad Konstitucinis Teismas ne kartą yra konstatavęs, kad už teisės pažeidimus valstybės nustatomos priemonės turi būti proporcingos teisės pažeidimui, be to, tarp teisės pažeidimų ir už šiuos pažeidimus nustatytų nuobaudų turi būti teisinga pusiausvyra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų