REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos banko valdyba ketvirtadienį nusprendė banką „Snoras“ pripažinti nemokiu ir uždaryti, nes jame yra dingę gerokai daugiau turto, nei galvota anksčiau. Bankas nebus skaidomas į „gerąjį“ ir „blogąjį“, jo veikla nebus tęsiama.

REKLAMA
REKLAMA

Toks Lietuvos banko žingsnis premjerui Andriui Kubiliui  atrodo ryžtingas ir pagrįstas, užkertantis kelią dar rimtesnėms problemoms.

REKLAMA

„Po laikinojo administratoriaus atlikto tyrimo matėsi, kad „Snoras“ savo veikloje kažin ar galėjo būti vadinamas tikru banku. Yra daug požymių, iš to kas žinoma, kad jis labiau buvo nusikalstamų finansinių machinacijų įstaiga“, – šįryt pareiškė premjeras A. Kubilius iškart po Vyriausybės posėdžio, kuriame buvo nutarta pritarti Lietuvos banko sprendimui nacionalizuotą banką uždaryti.

Apie banką tiesioginiame „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje penktadienį kalbėjo premjeras. Jo teigimu, dabartinis variantas, kuriuo nutarta skelbti banko bankrotą, yra geriausias. Perfrazuodamas Lietuvos banko vadovą, premjeras akcentavo, kad bandyti investuoti į banko veiklą būtų nenaudinga šalies visuomenei, nes pinigai greitai neatsipirktų.

REKLAMA
REKLAMA

A. Kubilius įsitikinęs, kad bankas naudojosi Lietuvos žmonių patiklumu, nors pats buvo nemaža dalimi paremtas machinacinėmis idėjomis.

Premjero teigimu, didesnėmis palūkanomis viliojęs Lietuvos žmones bankas elgėsi nesąžiningai.

Kalbėdamas apie įmones, kurių sąskaitos buvo banke, premjeras pabrėžė, kad „Snore“ pinigus turėjo tik nedidelis procentas Lietuvos įmonių, todėl bendros šalies tendencijos neturėtų nukentėti.

Įmonėms, kurios susidūrė su sunkumais, premjeras pažadėjo dialogą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų