REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV pasaulyje užima 28 vietą vietą pagal gyvenimo trukmę (žemiau už Čilę ir Graikiją), tačiau tuo pat metu brangiausiai moka už sveikatos apsaugą

REKLAMA
REKLAMA

Naujas Ekonominio bendradarbiavimo ir vystymosi organizacijos tyrimas parodė, kad amerikiečių ligoninių pacientai gauna sveikatos apsaugos paslaugas, kurios yra neadekvačios jų kainai, praneša The Daily Mail.

REKLAMA

Tyrimo duomenimis, amerikiečiai už sveikatos apsaugą moka daugiau nei 7900 dolerių į metus už vieną žmogų, ir tai yra gerokai daugiau, nei bet kurios kitos Ekonominio bendradarbiavimo ir vystymosi organizacijos šalies piliečiai. Tačiau tuo pat metu JAV miršta kur kas daugiau žmonių nei bet kurioje kitoje išsivysčiusioje pramoninėje valstybėje.

Statistika teigia, kad vidutinė gyvenimo trukmė JAV sudaro 78,2 metų – tai, kaip jau buvo minėta, yra 28 vieta. Ilgiausia vidutinė gyvenimo trukmė – Japonijoje – 83 metai.

REKLAMA
REKLAMA

JAV taip pat užima ketvirtą vietą pagal išankstinių mirčių skaičių, tai yra pagal jaunimo mirtis. Šis rodiklis yra susijęs su prievartos, nelaimingų atsitikimų ir aplinkos keliamo pavojau lygiu. Pagal šį rodiklį JAV aplenkė tik Vengriją, Meksiką ir Rusiją.

Vis dėlto ekspertai teigia, kad nors mirtingumo lygis šalyje ir atspindi sveikatos apsaugos kokybę, JAV atveju jis labiau priklauso nuo gyvenimo būdo ir maitinimosi ypatumų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų