REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Norvegų policija paviešino du Anderso Breiviko telefoninių pokalbių iš Utojos salos įrašus. Šiuose skambučiuose policijai teroristinį išpuolį Oslo centre bei žudynes utojos saloje surengęs teroristas praneša, kad jo misija yra baigta, o jis pats nori pasiduoti, praneša Newsru.

REKLAMA
REKLAMA

Audio įrašą pateikė norvegų televizijos kanalas „TV2“. Pasak kanalo, pirmąjį skambutį Breivikas atliko dar pačių žudynių saloje metu, maždaug po 50 minučių nuo pirmojo paleisto šūvio.

REKLAMA

„Laba diena, aš esu Norvegijos antikomunistinio judėjimo vadovas Andersas Breivikas. Aš skambinu iš Utojos, aš noriu pasiduoti“, – teigė Breivikas. Vėliau trumpo pokalbio metu Breivikas tepasako, kad skambina ne iš savo telefono.

Antrasis skambutis įvyko maždaug už pusvalandžio po to, kai Breivikas nustojo šaudęs: „Aš užbaigiau savo misiją. Aš noriu pasiduoti“. Kaip teigia pats Breivikas, tą dieną saloje jis bandė prisiskambinti į policiją daugiau nei 10 kartų, tačiau pavyko tik du kartus.

REKLAMA
REKLAMA

Dvigubo A. Breiviko išpuolio aukomis liepos 22 dieną tapo 77 žmonės. Teroristas visiškai pripažįsta dėl savo įvykdytų veiksmų, tačiau atsisako sutikti, kad jis kaltas. Jis teigia, kad savo veiksmais siekė išgelbėti Norvegiją ir visą Europą.

Šią savaitę paaiškėjo, kad A. Breivikas vykdė aktyvią veiklą internete, kuriame naudojo daugybę skirtingų slapyvardžiu. Teroristas planavo ir daugiau siaubingų išpuolių, tarp kurių planai susprogdinti Karališkuosius Rūmus ir viena iš Norvegijos branduolinių reaktorių.

Taip pat skaitykite:

A. Breivikas pirmą kartą pasirodė viešai teisme (foto)(video)

A. Breivikas ruošėsi susprogdinti Karališkuosius rūmus ir atominį reaktorių (foto)

Paaiškėjo, dėl ko A. Breivikas surengė žudynes Utojos saloje (foto)

Norvegijos teroristas A. B. Breivikas teisme prisipažino dėl žudynių

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų