REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dramatiškos kovos, treniruotų kūnų ir brutalios, vyriškos jėgos pilnas filmas „Kovotojai“ Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti jau šį penktadienį, lapkričio 25-ąją. Režisieriaus Gavino O'Connoro juosta patiks ne tik mišriųjų kovų mėgėjams, bet ir įtrauks į sudėtingą dviejų brolių istoriją, kurią vainikuos svarbiausia jų gyvenimo dvikova.

REKLAMA
REKLAMA

Buvusį jūrų pėstininką Tomį Konloną filme vaidina britų aktorius Tomas Hardy. Šiuo metu didelį karjeros pakilimą išgyvenantis vyras prisipažino turėjęs daug fiziškai ruoštis „Kovotojų“ vaidmeniui.

REKLAMA

Kadras iš filmo „Kovotojai“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)Kadras iš filmo „Kovotojai“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)

„Mano treneris pasikliovė vadinamąją signalų filosofija. Jos esmė – visą dieną siųsti kūnui tam tikrus nurodymus, kurie jam leidžia greitai augintis raumenis, kur jų reikia. Kur kas naudingiau padaryti dešimt atsispaudimų kas valandą, nei 100 per vieną kartą. Jei treniruojiesi nuolat, kūnas prisitaiko ir vystosi kaip to reikia“, – patirtimi dalijosi T.Hardy. Aktoriaus treneris jam patarė sportuoti keturis kartus per dieną – atsikėlus, per priešpiečius, po darbų ir prieš pat einant miegot.

REKLAMA
REKLAMA

Gerbėjai laukia nuožmiojo Beino

Kadras iš filmo „Kovotojai“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)Kadras iš filmo „Kovotojai“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)

Šiuo metu 34-erių T.Hardy filmuojasi režisieiriaus Christopher Nolano kurtos žmogaus-šikšnosparnio trilogijos paskutiniojoje dalyje. Tad nenuostabu, kad žiūrėti „Kovotojų“ JAV skubėjo minios filmo „Tamsos riteris“ gerbėjų, norėdami sušvelninti pamėgto filmo laukimą. Naujausiame filme apie žmogų-šikšnosparnį T.Hardy teko blogiečio Beino vaidmuo. Gerbėjai jau galėjo žvilgtelėti, kaip kraupiai jis atrodo – aktoriui dėl vaidmens teko nusiskusti plikai ir veidą dengtis bauginančia kauke. Naujoji „Tamsos riterio“ dalis kino teatrus pasieks tik 2012-ųjų liepą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

N. Nolte patyrė dvasinį apsivalymą

Brolius vaidinančių aktorių T.Hardy ir australo Joelio Edgertono tėvo rolė „Kovotojuose“ teko garsiajam Nickui Nolte. 70-mečio Holivudo veterano teigimu, šis vaidmuo jam padėjo apsivalyti dvasiškai ir išlaisvinti jausmus. Kritikai šį N.Nolte pasirodymą ekrane vadina iškilmingu sugrįžimu į didįjį ekraną. Aktorius šio vaidmens laukė trejus metus – šią rolę specialiai jam sukūrė režisierius G.O'Connoras. Jiedu kartu dirbo prie 2008-ųjų juostos „Puikybė ir garbė“ (angl. „Pride and Glory“), tačiau dėl sveikatos bėdų N.Nolte iš projekto pasitraukė vos trys savaitės iki filmavimų pradžios. „Norėjau išnaudoti Nicką ir jo gerąsias puses, vyliausi, kad ši juosta visiems primins, ką jis sugeba“, – žurnalistams sakė G.O'Connoras. Akivaizdu, kad jam pavyko, mat jau dabar prognozuojama, kad N.Nolte bus įvertintas kaip nacionalinė Amerikos vertybė.

REKLAMA

Kadras iš filmo „Kovotojai“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)Kadras iš filmo „Kovotojai“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)

„Kovotojuose“ aktoriui teko iš alkoholio liūno pakilusio tėvo vaidmuo. N.Nolte pats yra turėjęs problemų dėl alkoholio vartojimo, tad pasakojo leidiniui „USA Today“ sąmoningai ryžęsis nugalėti savo demonus prieš kameras. „Po to, kai iškritau iš „Puikybės ir garbės“ 2008-aisiais, daugelis režisierių būtų mane pamiršę, bet Gavinas mane gerai pažįsta, jis žinojo, kad tada buvau nestabilus... Šįsyk vaidmuo man buvo tarsi apsivalymas nuo tikro gyvenimo problemų“, – tvirtino N.Nolte.

REKLAMA

JAV kino kritikai jau spėjo įvertinti veiksmo dramą „Kovotojai“. „Tai stiprus ir jaudinantis filmas, savyje sujungęs sporto pasaulį ir šeimos dramą“, – rašė leidinys „Empire“. „St. Petersburg Times“ teigimu, „Kovotojai“ – tai modernioji Rokio Balboa istorija, kurioje du sportininkai mėgina „užsmaugti“ ir sukrėsti sistemą. „The A.V. Club“ gyrė „Kovotojus“ už tai, kad leidžia žvilgtelėti į kovotojų dvasią taip, kaip dažniausiai nepavyksta kitiems filmams, o „The Hollywood Reporter“ stebėjosi įtraukiančia kino juostos galia, kurios dėka filmas prabėga kaip viena akimirka.

Įtikinamą aktorių vaidybą ir kvapą gniaužiančias kovas Lietuvos publika kino teatruose pamatyti gali jau nuo lapkričio 25-osios.

Filmo anonsas:


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų