REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs didžiausias banko „Snoras“ akcininkas Vladimiras Antonovas prieš suėmimą interviu „Respublikai“ sakė, kad sprendimas įsigyti „Lietuvos ryto“ akcijų buvo klaidingas.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad visa situacija pradėjo rutuliotis tada, kai mes padarėme esminę klaidą – įsigijome „Lietuvos ryto“ akcijų paketą neįtardami, kad dėl to visas mūsų verslas bus sunaikintas“, – teigė V. Antonovas.

REKLAMA

– Jūs tikrai manote, kad tai pati didžiausia jūsų klaida?

– Nemanau, kad tai galutinė ir svariausia priežastis nacionalizuoti banką. Bet tai vis dėlto yra mano ir mano verslo partnerio klaida. Tai faktas. Nors nei bankas, nei aš į „Lietuvos ryto“ reikalus nesikišome.

– Tai kas nuleido S.Friklį?

– To reikėtų klausti pono Vito Vasiliausko, nes visai banko nacionalizavimo operacijai vadovavo būtent jis.

V.Vasiliauskas, prieš skelbdamas banko nacionalizavimą, puikiai žinojo, kad nei manęs, nei R. Baranausko Lietuvoje tuo metu nebus ir mes nesugebėsime staigiai – o buvo reikalaujama per valandą – atvykti. Taigi su S. Frikliu jau buvo sutarta, nors V. Vasiliauskas ne kartą kartojo, kad „Snoras“ problemų neturi.

REKLAMA
REKLAMA

(...) – Jau savaitė, kai Lietuvos Vyriausybė nacionalizavo banką „Snoras“. Pranešta, kad aptikta milijardai nuostolių.

– Mes turėjome informacijos ir buvo įtarimų, kad rengiamasi puolimui prieš „Snorą“ ir prieš mus. Jei banko finansinė padėtis iš tikrųjų būtų buvusi tokia bloga – buvo galima kalbėtis su mumis, akcininkais, tačiau to padaryta nebuvo. Lietuvoje aš buvau maždaug prieš pusantros savaitės iki banko nacionalizavo, mums dviem mėnesiams pratęsė įgaliojimus valdyti banką.

Aš nesiruošiu ginčyti valstybės teisės nacionalizuoti banką. To nedaro ir R. Baranauskas. Tačiau visa tai padaryti galima civilizuotu būdu. Juk bankas iki tol nė vieno pinigų pervedimo neužlaikė. Šiandien tai, kas atsitiko, – košmaras. Aš pusę amžiaus bankuose dirbau ir žinau – vieną kartą banką uždarius, jo atidaryti niekada nebepavyks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manyčiau, kad be politinio spaudimo banko nacionalizuoti būtų buvę neįmanoma.

(...) – Ar matote galimybę teistis su Lietuvos valdžia?

– Tokios galimybės nematau. Tai būtų kvaila. Visi teismai yra brangūs, reikia mokėti didžiulius pinigus. Artimiausiu metu tiek pinigų neturėsiu. Kada aš juos uždirbsiu ir ar apskritai uždirbsiu – nežinau. Nežinau net ar liksiu gyvas. To nežino ir R. Baranauskas.

Kita vertus, nėra prasmės teistis. Banko aktyvai sunaikinti, atkurti veiklą nėra galimybių. Viskas. Žaidimas baigtas.

REKLAMA

Lietuvoje aš praleidau beveik dešimt metų. Šaliai ir jos žmonėms pykčio nelaikau. Kiekvienas, kuris ryžtasi investuoti bet kokioje šalyje, sprendimą priima pats. Kiekvienoje šalyje yra gerų ir blogų žmonių.

(...) Mano manymu, ekstradicija neišvengiama. Tačiau tik tada, kai bus laikomasi įstatymų ir žmoniškumo. O šiuo metu – būsiu atviras – aš bijau. Mane užmuš, – interviu „Respublikai“ iš Londono sakė V. Antonovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų