REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį, 12:00 prie Lietuvos Banko Gedimino pr. 6, Vilniuje,  Socialistinis Liaudies Frontas rengs piketą, kurio esminis šūkis – nacionalizuoti šalies finansinę sistemą.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos lyderis Algirdas Paleckis sakė, jog piketas reikalingas tam, kad būtų galima atstatyti finansinę valstybės pusiausvyrą: „Kas valdo finansinius srautus, tas valdo valstybę. Parsidavėliškas Lietuvos elitas šį valdymą  tiesiog padovanojo ES ir skandinavų bankams, kurie ir yra realūs Lietuvos ir kitų Baltijos šalių  šeimininkai. Graikijoje ir Italijoje buvę bankininkai jau atvirai paskirti vadovauti „vyriausybėms“, o Lietuvoje „Snoro“ turtą žarsto užsienio bankininkas“.

REKLAMA

Pasak A. Paleckio, valstybė, nevaldanti finansinių srautų, jau ne valstybė: „ Laikas nacionalizuoti šalies finansinę sistemą integruojant ją į Lietuvos Banką,  kuris veiktų pagal ekonominio planavimo ir reguliavimo principus. Turime nacionalizuoti ne kapitalistiškai, perparduodant bankus  „saviems“ privatininkams, o socialistiškai – užtikrinant daugumos žmonių interesus ir atkuriant Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę“.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinės prokuratūros kuluaruose kalbama, jog ketinama pateikti įtarimus net penkiems „Lietuvos banko“ darbuotojams, kurie priėmė sprendimą dar 1992 metais įleisti Šiaulių regioninį banko, vėliau virtusių „Snoro“ banku, kapitalą.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos viršininkas Vitalijus Gailius portalui Balsas.lt sakė, jog R. Baranauskas, matyt, bus paleistas už užstatą: „Bylą ištirsime, viskas bus gerai. Svarbu, kad žmonės indėlius dabar atgautų“.

Anot V. Gailiaus, teisėsaugininkai jau susisiekė su R. Baranausku. Su juo vyksta derybos per advokatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų