REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Parlamento pirmininkas Jerzy Buzekas griežtai sukritikavo nuosprendį Baltarusijos žmogaus teisių aktyvistui Alesiui Beliackiui, praneša agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, Europarlamentas yra labai sunerimęs dėl 4,5 metų laisvės atėmimo bausmės A. Beliackiui, kuri skirta dėl vengimo mokėti mokesčius. J. Buzekas paragino Baltarusiją paleisti A. Beliackį ir kitus „sąžinės kalinius“.

REKLAMA

Minsko teismas ketvirtadienį nuteisė Baltarusijos žmogaus teisių gynėją A. Beliackį 4,5 metų laisvės atėmimo bausme atliekant ją sugriežtinto režimo kolonijoje ir konfiskuojant jo turtą. Jis pripažintas kaltu dėl vengimo mokėti mokesčius, kuris valstybei padarė itin didelę žalą.

is pripažintas kaltu dėl vengimo mokėti mokesčius, kuris valstybei padarė itin didelę žalą. „Teismas nerado galimybės sušvelninti teisiamajam bausmę“, – paeiškė teisėjas Sergejus Bondarenka.Išvakarėse prokuroras Vladimiras Saikovskis prašė teismą paskirti teisiamajam penkerių metų laisvės atėmimo bausmę atliekant ją sugriežtinto režimo kolonijoje ir konfiskuoti jo turtą, taip pat išieškoti iš A. Beliackio visą valstybei padarytos žalos sumą.

REKLAMA
REKLAMA

Žmogaus teisių gynimo centro „Vesna“ vadovo A. Beliackio teismas Minske vyko nuo lapkričio 2–osios.

Dingstį žmogaus teisių gynėjo baudžiamajam persekiojimui davė informacija apie jo sąskaitas užsienio bankuose, kurią Baltarusijos valdžiai perdavė Lietuvos teisingumo ministerija ir Lenkijos generalinė prokuratūra.

A. Beliackis nepripažįsta savo kaltės, jis teigia, kad sąskaitose buvo pinigai, skirti nuo politinių represijų Baltarusijoje nukentėjusiems asmenims. „Aš suprantu, kad byla turi politinę potekstę“, – pažymėjo jis, tardamas savo paskutinį žodį teisme.

Žmogaus teisių gynėjo advokatas Dmitrijus Lojevskis taip pat laiko pateiktą kaltinimą neteisėtu ir nepagrįstu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų