REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinei prokuratūrai ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai pateikti pirmieji du ieškiniai pradėti baudžiamąjį procesą dėl „Lietuvos banko“ patikrinimo metu nustatytų galimų „Snoro“ vadovų, valdybos narių, pagrindinių akcininkų ir kitų asmenų galimai padarytų pažeidimų.

REKLAMA
REKLAMA

Ieškinius pateikę fiziniai asmenys prašo juos pripažinti nukentėjusiaisiais civiliniais ieškovais ir atlyginti žalą, kuri bendrai siekia beveik 1,5 mln. litų.

REKLAMA

Nukentėjusieji pažymi, kad viešai skelbiama informacija leidžia manyti, jog jų lėšos pakliūna į vadinamąjį „blogąjį“ banką, todėl ieškiniuose minimos sumos tiesiog yra prarastos.

Dėl „Snoro“ nukentėję klientai baiminasi, kad „blogieji“ indėlininkai ir kreditoriai rizikuoja savo santaupomis ar investicijomis, todėl nukentėjusieji ieško kelių užsitikrinti teisines galimybes pretenduoti į savo pinigus, jei tokių garantijų jiems nesuteikia banką perėmusi valstybė.

REKLAMA
REKLAMA

„Manome, kad atsakingi asmenys turi būti patraukti baudžiamojon ir civilinėn atsakomybėn, užtikrinant jų nekaltumo prezumpciją ir konstitucines teises į gynybą, sąžiningą ir nešališką teismą. Tai sudarys papildomas prielaidas nukentėjusiems asmenims gauti atitinkamą kompensaciją už patirtus nuostolius. Esame pasirengę visapusiškai ir veiksmingai bendradarbiauti su ikiteisminio tyrimo institucijomis, siekiant aukščiau nurodytų tikslų“, – pažymėjo „Snoro“ indėlininkų ir kreditorių asociacijai talkinančios advokatų kontoros „Raidla Lejins & Norcous“ Ginčų sprendimo praktikos grupės vadovas advokatas Rimantas Simaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės šiuo metu siūlomas scenarijus valstybės draudžiamus indėlius perkelti į naujai steigiamą „gerąjį“ banką. Likę banko kreditoriai yra nustumiami į šoną, nes „gerasis“ ir „blogasis“ bankai planuojami kaip atskiri nesusiję vienetai.

Asociacija ragina atsakingas institucijas tęsti atvirą diskusiją su suinteresuotomis grupėmis, keistis informacija ir priimti racionalius ir visų nacionalizuoto banko klientų interesus tenkinančius sprendimus.

Indėlininkų ir kreditorių asociacija vienija visus nukentėjusius „Snoro“ banko klientus. Jai vadovauja Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danas Arlauskas.

REKLAMA

Lapkričio 21-ą dieną oficialiai įregistruota asociacija jau vienija kelias dešimtis nukentėjusių Lietuvos įmonių ir daugiau nei 300 privačių asmenų.

Asociacijai talkina šios savo klientų interesams atstovaujančios teisinių paslaugų įmonės: LAWIN, „Raidla, Lejins & Norcous“, „Varul“, TARK GRUNTE SUTKIENĖ, „Bernotas & Dominas Glimstedt“, BORENIUS, „Triniti“, „Motieka & Audzevičius“, „Metida“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų