REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Čekijos prezidentas Vaclavas Klausas trečiadienį Prahoje pristatė savo naują knygą, kurioje, kaip jau įprasta, griežtai kritikuoja Europos Sąjungą. Jo manymu, Europa atsidūrė akligatvyje.

REKLAMA
REKLAMA

V. Klauso knyga pavadinta „Europos integracija be iliuzijų“. Pasak autoriaus, dabartinio pavidalo Europos Sąjungos jau niekas negina, „nebent svajotojai apie susivienijusią žmoniją, kurie kartu su Karlu Marxu daugiau kaip 150 metų sapnuoja akimirką, kai valstybė nunyks“.

REKLAMA

Čekijos prezidentas stoja prieš dar glaudesnę Europos integraciją ir kai kurių politikų svarstomus mokesčių sąjungos sudarymo planus.

„Nepraeina nė viena savaitė, kad neįvyktų Nicolas Sarkozy ir Angelos Merkel susitikimas. Šis dvejetas ir be mūsų, susirūpinusiais veidais, su profesionaliai išmiklintomis šypsenomis, lemia „mūsų žemyno ateitį““, – rašo V. Klausas knygos pratarmėje, turėdamas omenyje Prancūzijos prezidentą ir Vokietijos kanclerę.

REKLAMA
REKLAMA

Per knygos pristatymą Čekijos lyderis pareiškė niekada neturėjęs jokių iliuzijų dėl Europos integracijos. „Norėčiau, kad iliuzijas prarastų ir dauguma žmonių, visą dešimtmetį klaidintų ideologijos, kurią aš vadinu „europeizmu“, – pažymėjo jis.

V. Klausas gvildena ir euro zonos problemas, taip pat padėtį Graikijoje. Anot autoriaus, dabartiniai ekonominiai sunkumai yra tik ledkalnio viršūnė.

Čekijos valstybės vadovas informavo, kad jo naujausia knyga netrukus bus išleista Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Ispanijoje ir Bulgarijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų