REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministerija pranešė, kad elektroninė literatūros chrestomatija, sudaryta pagal atnaujintą lietuvių kalbos ir literatūros vidurinio ugdymo programą 11 klasei,  yra visiems laisvai prieinama – ją galima atsisiųsti nemokamai, užpildžius pateiktos formos laukelius.

REKLAMA
REKLAMA

Šią chrestomatiją Švietimo ir mokslo ministerijos iniciatyva parengė Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto mokslininkai. Tai pirmoji tokios didžiulės apimties (2333 psl.) mokymosi priemonė, apimanti visus  į literatūros programą įtrauktus mokymosi šaltinius: lietuvių literatūros ir visuotinės literatūros kūrinius, kontekstą, straipsnius, pristatančius kultūros epochas bei literatūros autorius nuo XVI iki XX a. I pusės. Chrestomatijoje pateiktos ir epochas reprezentuojančių Lietuvos kultūros asmenybių biografijos.

REKLAMA

Epochas apibūdinančius tekstus papildo laiko juosta, kurioje pateikiami Lietuvos ir Vakarų Europos literatūros, kultūros faktai, istoriniai įvykiai Lietuvoje ir pasaulyje.

Chrestomatijoje kitakalbiai tekstai pateikiami dviem kalbomis, pavyzdžiui, senosios literatūros kūrinio originalas lotynų kalba ar lenkų kalba ir lietuviškas jo vertimas.

Ši talpi elektroninė knyga yra ne tik platesnė nei popierinė chrestomatija, kurią mokiniai skaito mokyklose, bet ir suteiks galimybę skaityti tekstus namų kompiuteriuose arba nešiojamuose skaitytuvuose.

Tikimasi, kad  elektroninė chrestomatija bus puiki mokymo priemonė ne tik mokiniams, bet ir užsienyje gyvenantiems lietuviams, emigrantų vaikams, kurie neturi galimybių tiesiogiai mokytis lietuvių kalbos, sakoma ministerijos pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų