REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinio socialinio draudimo fondo („Sodros“) valdyba informuoja, kad gyventojai, turintys sąskaitas banke „Snoras“ ir į jas gaunantys socialinio draudimo išmokas bei neturintys mokėjimo kortelių, pinigus gali atsiimti jau 25 banko padaliniuose visoje Lietuvoje. Neįgalieji ir pensininkai bus aptarnaujami pirmiausiai.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo ketvirtadienio 10 val. ryto „Snoro“ sąskaitų turėtojai, į jas gaunantys socialinio draudimo išmokas, pinigus galės išsigryninti 25-iuose „Snoro“ padaliniuose. Šiandien, mūsų duomenimis, 5 padaliniai veikia Vilniuje, Kaune – 3, po 2 padalinius veikia Klaipėdoje ir Šiauliuose, po vieną banko padalinį – Alytuje, Druskininkuose, Kupiškyje, Marijampolėje, Mažeikiuose, Panevėžyje, Raseiniuose, Šilutėje, Švenčionyse, Tauragėje, Telšiuose, Utenoje, Visagine.

REKLAMA

Atidaromuose padaliniuose kiekvienam banko klientui iš mokėjimo sąskaitų, kurios nėra susietos su mokėjimo kortelėmis, išmokama daugiausia 500 litų per parą. Ši galimybė gyventojams atsirado vakar, kai didžiuosiuose Lietuvos miestuose duris atvėrė trys banko „Snoras“ padaliniai. Kitos banko „Snoras“ paslaugos nėra teikiamos.

Neįgalūs ir pensinio amžiaus klientai, parodę atitinkamus pažymėjimus, bus aptarnaujami pirmiausiai.

REKLAMA
REKLAMA

Iš sąskaitų, kurios yra valdomos mokėjimo kortelėmis, lėšas galima išsigryninti tik iš bankomatų. Per parą galima disponuoti iki 500 Lt suma: išsigryninti arba atsiskaityti prekybos vietose, kuriose aptarnaujamos banko mokėjimo kortelės.

Klientai, kurie pamiršo kortelės PIN kodą, prarado arba sugadino kortelę ir dėl šios priežasties negali išsigryninti pinigų iš bankomato, privalo kreiptis dėl lėšų išmokėjimo iš kortele valdomos sąskaitos. Kortelė bus blokuojama banke nustatyta tvarka ir tik po to išmokamos lėšos. Tuomet klientų prašymai bus priimti įprasta, banke „Snoras“ nustatyta tvarka, taip pat bus taikomi mokėjimo kortelių kainyne nustatyti komisiniai mokesčiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sodra“ stengiasi, kad draudėjai ir socialinio draudimo išmokų gavėjai, kurie naudojasi banko „Snoras“ paslaugomis, nepatirtų papildomų rūpesčių. Ir toliau apdraustuosius ir draudėjus informuosime apie naujienas, susijusias su banku „Snoras“.

Primename, kad visi socialinio draudimo išmokų gavėjai, kurių sąskaitos yra banke „Snoras“ ir per jas iki šiol yra gavę jiems priklausančias išmokas, gaus visas išmokas kaip iki šiol.

Papildomų išlaidų dėl įmokų pervedimo nepatirs ir valstybinio socialinio draudimo (VSD) įmokų mokėtojai (draudėjai). Jeigu VSD įmokos negali pasiekti „Sodros“ laiku dėl piniginių operacijų apribojimo, o ne dėl draudėjų kaltės, jie bus atleisti nuo delspinigių mokėjimo.

Jeigu draudėjas privalo sumokėti VSD įmokas, tačiau to jis negali padaryti dėl apribotų banko „Snoras“ operacijų, jis turėtų kreiptis į „Sodros“ valdybos teritorinį skyrių su prašymu atleisti nuo delspinigių mokėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų