REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos taurės turnyro rungtynėse Vilniuje fizinio pasirengimo treneris Virginijus Mikalauskas sėdėjo ant Mariupolio „Azovmaš“ ekipos suolo. Ukrainos čempionų komandoje dirba dar du lietuviai: vyriausiojo trenerio asistento pareigos patikėtos Gintarui Krapikui, komandos sporto direktoriaus – Rolandui Jaručiui.

REKLAMA
REKLAMA

Puikiai lietuviams pažįstamas ir ekipos strategas Aco Petrovičius, praėjusį sezoną treniravęs Kauno „Žalgirį“.

REKLAMA

Mariupolio komandos vadovai, žaidėjai ir sirgaliai iki šiol negaili gražių žodžių  praėjusių metų pabaigoje nuo sunkios ligos mirusiam penkerius metus komandos vyriausiojo trenerio ir sporto direktoriaus pareigas ėjusiam Rimui Girskiui.

Ukrainos komandai antradienį Vilniaus „Siemens“ arenos parketas nebuvo sėkmingas. Lietuvos vicečempionams „Azovmaš“ pralaimėjo 83:55.

„Papraščiausiai pavargome. Gal žaidėjai prarado pasitikėjimą. Turime tam tikrų problemų komandoje, vienas žaidėjas nesėkmingai nukritęs susižalojo nugarą, kitas buvo diskvalifikuotas. Bet neturime teisės verkti, turime keltis ir eiti toliau, jei norime kažko pasiekti“, - neprarado optimizmo V. Mikalauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Vos kelioms dienoms su komanda į Lietuvą grįžęs fizinio rengimo treneris džiaugėsi turėjęs galimybę pasimatyti su šeima.

„Labai geras jausmas grįžti į Vilnių, jau lėktuve tą pajutome. Kitas oras, gimta kalba, savi žmonės. Labai malonu. Gerai kad mums šį sezoną reikės su „Lietuvos rytu“ ketverias rungtynes žaisti. Su treneriu Krapiku juokaujame, kad du kartus pabūsime Lietuvoje“, - kalbėjo V. Mikalauskas.

- Kaip klostosi jūsų gyvenimas Ukrainoje?, - sportas.info paklausė V. Mikalausko.

- Viskas labai gerai, viskas patinka. Darbo sąlygos sudarytos puikios, atmosfera trenerių kolektyve nuostabi, didelį darbą padarė komandos sporto direktorius Rolandas Jarutis, kiekvienas reikalas labai gretai išsprendžiamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buitis, darbo sąlygos, sportinė bazė sutvarkytos idealiai. Labai džiaugiuosi, nes ne kiekviename Europos klube galima surasti tokias sąlygas. Man pačiam niekuo nereikėjo rūpintis, viskas buvo padaryta.

- Jau spėjote paragauti garsiųjų ukrainietiškų lašinių?

- Ne, nes tiesa sakant šiek tiek abejoju jų kokybe.

- Gal ir dėl laiko stokos? Juk turite įtemptą tvarkaraštį.

- Daugiausia laiko praleidžiame kelionėse, pačiame Mariupolyje būname mažai, keliaujame po aštuonias, dvylika dienų. Į Vilnių atvykome po dvejų iš eilės rungtynių. Sportininko gyvenimas nėra lengvas, bet tokia realybė, mes nieko negalime pakeisti. Turime labai sunkų Ukrainos tvarkaraštį, man asmeniškai atrodo neįtikėtina, kad Europos taurės turnyre rungtyniaujanti komanda turi žaisti tiek daug rungtynių. Kaip rodo praktika apskritai žaidėjams sunku atlaikyti tokį krūvį.

REKLAMA

- Kaip išlaikyti krepšininkų sportinę formą?

- Tai padaryti nepaprastai sunku, stengiamės daryti viską, kas įmanoma, kas mūsų jėgose. Labai sunku psichologiškai atsigauti po rungtynių, kai iššautos visos emocijos, labai sunku žaidėjus motyvuoti ir nuteikti, kai laukia dar dvejos rungtynės ir dar dvejos. Su treneriais esame paskaičiavę, kad reguliariajame sezone turime sužaisti 90 rungtynių. Tai nėįtikėtina, kaip NBA, gal dar daugiau, bet mes skaičiavome be atkrintamųjų, su atkrintamosiomis virš 100 bus. Neįtikėtinai daug, nelabai žinau Europoje daug lygų, kur būtų šitoks kiekis rungtynių.

- Buvote lengvaatlečių treneris, ar nesvarstote galimybės grįžti į šią sporto šaką?

- Kai 2005-aisiais pasitraukiau, tos temos dar nesvarsčiau. Manau, kad kada nors sugrįšiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų