REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iranas ketina skelbti sankcijas Didžiajai Britanijai. Šalies parlamentas ateinantį sekmadienį svarstys atitinkamo įstatymo projektą, pranešė Irano žiniasklaida, kuria remiasi agentūra „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Projekte numatoma diplomatinius santykius su Didžiąja Britanija tęsti reikalų patikėtinių lygiu, taip pat apriboti bendradarbiavimą su Londonu prekybos, ekonomikos ir kultūros srityse, trečiadienį pareiškė parlamento Užsienio politikos ir nacionalinio saugumo komiteto vadovas Alaeddinas Burudjerdi.

REKLAMA

Pirmadienį Didžioji Britanija, JAV, Kanada ir kai kurios kitos šalys sugriežtino sankcijas Teheranui.

Kalbėdamas apie Jungtines Valstijas, Britaniją ir Kanadą, kurios pirmadienį paskelbė apie naujas sankcijas Irano finansų sektoriui, Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas teigė: „Patariu jiems baigti šiuos staigius susierzinimo priepuolius ir liautis galvojus, kad rodydami savo nagus ir iltis jie sustabdys Iraną.“

„Irano valstybė nė trupučio neatsitrauks ir neleis mažiausiam žingsniui kėsintis į šalies teises“, – susirinkusiems žmonėms kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Vakarai įtaria, jog Iranas kuria branduolinį ginklą. Teheranas tai neigia ir tikina, kad jo branduolinė programa yra taiki.

„Jie reikalauja įrodyti, kad mes neturime atominės bombos. Tačiau kaip galime įrodyti tai, kas neegzistuoja? Tai tas pats, jei žmogus paprašytų kito įrodyti, kad yra sveikas. Patvirtinti galima tik ligą“, – kalbėjo prezidentas.

Taip pat skaitykite:

Iranui gresia naujos Vakarų sankcijos

M. Ahmadinejadas: Iranas neatsisakys branduolinių ambicijų

Kinija prieštarauja Vakarų sankcijoms prieš Iraną

Irano nesujaudino naujos Vakarų sankcijos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų