REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nušalintasis banko „Snoras“ valdybos pirmininkas ir prezidentas Raimondas Baranauskas rimtai svarsto apie politinį prieglobstį Didžiojoje Britanijoje. „Manau, kad man tikrai reikia apie tai labai rimtai mąstyti“, – interviu dienraščiui „Respublika“ sakė R. Baranauskas.

REKLAMA
REKLAMA

R. Baranausko verslo partneris Vladimiras Antonovas „Respublikai“ patvirtino, kad trečiadienį su kolega Raimondu Baranausku savo pasus nunešė ir atidavė municipaliteto pareigūnams. „Tai įrodymas, kad mes nesislapstome – mes ne vagys ir ne banditai. Kai Lietuva imsis civilizuotų priemonių mus apklausti, mes atvyksime“, – trečiadienį telefonu iš Londono „Respublikai“ sakė buvęs didžiausias „Snoras“ banko akcininkas V. Antonovas.

REKLAMA

R. Baranauskas mano, kad , kad tie, kas šiandien šeimininkauja banke, patys jį išparceliuos taip, kaip jiems reikia, o jį pavers atpirkimo ožiu.

„Matyt, ir buvo siekiama mane suimti, nes jokių kitų įtarimų man niekas negalėjo pateikti. Man jokie įtarimai apskritai nebuvo pateikti, kai buvo apklausti vienas ar du „Snoro“ darbuotojai, visi esantys laisvėje. Man nebuvo įteiktas net joks šaukimas, tačiau kai tik pasisiūliau atvykti, kalbėtis su advokatais, atsirado sprendimas mane areštuoti. Dėl to mano gyvybei yra iškilęs labai didelis pavojus, nes vieną dieną, tarkim, mane gali rasti pasikorusį kameroje, sumuštą kitų kameros gyventojų ar rasti nukritusį nuo gultų, ištiktą infarkto“, – sako R. Baranauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasakė prezidentė D. Grybauskaitė, „Snoras“ nebuvo Lietuvos bankas, bet tai buvo sakoma tuomet, kai tai buvo naudinga.

„Todėl norima, kad aš nieko nekalbėčiau, nors deklaravau, kad kalbėsiu apie viską. Jeigu aš tylėčiau, tuomet būtų galima visą kaltę suversti man ir mano partneriui V. Antonovui. Taip, mano partneris yra rusas ir aš manau, kad pirmiausia visi šie dalykai yra nukreipti prieš V. Antonovą, siekiama sunaikinti ir jį, ir jo verslą. Bet aš esu lietuvis, gimęs ir užaugęs Lietuvoje. Visi banko darbuotojai yra lietuviai, „Snoro“ valdyboje nebuvo kokių nors užsieniečių. Mes viską padarėme ir kūrėme savo jėgomis, o artėjant Seimo rinkimams dar norima sukelti ir didelį skandalą“, – teigė R. Baranauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kas valdė „Snoro“ banką?

– Valdybos pirmininkas ir banko prezidentas R. Baranauskas. Lietuvis, gimęs ir užaugęs Lietuvoje.

Bet nacionalizavimą palaikiusi D. Grybauskaitė leido suprasti, kad tokias operacijas galima atlikti prieš „nelietuvišką“ banką. Juk Skandinavijos bankai Lietuvoje tikrai nėra lietuviški, nors visada aplinkui buvo kalbama, kad „Snoras“ turi jiems parsiduoti. Todėl, kad mes buvome patys didžiausi konkurentai skandinavams Baltijos šalyje.

– Jūsų viešas pareiškimas, kurį gavo „Respublika“, kelia tam tikrų dviprasmybių, tad ar jūs pasirengęs kovoti, ar esate pasiruošęs vykdyti teisėsaugininkų reikalavimus – atvyksite į Lietuvą, leisitės suimamas ir uždaromas į kamerą?

– Aš kovosiu visur, kur tik galėsiu. Esu tvirtas žmogus. Noriu garantuoti: kad ir kas atsitiktų – aš nesirengiu prieš save pakelti rankos, –  sakė R. Baranauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų