REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį po pietų Seimo Pirmininkė Irena Degutienė išvyksta darbo vizito į Estiją, kur dalyvaus 30-ojoje Baltijos Asamblėjos sesijoje, skirtoje šios parlamentinio bendradarbiavimo institucijos veiklos 20-mečiui.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Pirmininkė pabrėžė, kad nors oficialiai Baltijos Asamblėja buvo įkurta 1991 m. lapkričio 8 d., svarbiausi politiniai sprendimai priimti žymiai anksčiau – dar „dainuojančių revoliucijų“ metu.

REKLAMA

Parlamento vadovės teigimu, šiandien malonu prisiminti, kad sunkiomis dienomis trys sesės prie Baltijos jūros padėjo viena kitai. Tada puikiai supratome, kad kritus vienai Baltijos respublikai kris ir kitos ir kad mūsų jėga slypi bendruose veiksmuose.

„Niekam nekyla abejonių, kad Baltijos Asamblėja yra puikus istorinis trijų Baltijos sesių bendradarbiavimo simbolis. Šiandien Baltijos Asamblėja turėtų ieškoti būdų, kaip suteikti naują postūmį bendros Baltijos šalių tapatybės ir užsienio bei saugumo politikos kūrimui“, – teigia I. Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA

Vizito metu Seimo Pirmininkė Taline taip pat susitiks su Estijos Respublikos Riigikogu Pirmininke Ene Ergma ir Latvijos Saeimos Pirmininke Solvita Abuoltinia. Susitikimų metu planuojama aptarti Baltijos šalių bendradarbiavimą energetinio saugumo srityje, ypatingą dėmesį skiriant Baltijos šalių integracijai į Vakarų Europos energetikos sistemą.

Seimo Pirmininkė į Lietuvą sugrįš lapkričio 25 dieną. Komandiruotės į Estiją metu parlamento vadovę pavaduos Seimo vicepirmininkas Česlovas Vytautas Stankevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų