REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės žiniomis, beveik pusė banke „Snoras“ esančių 2,5 mlrd. litų vertės indėlių nėra apdrausti ir nepriklauso Lietuvos verslui, todėl kalbėti, kad Lietuvos verslo nuostoliai siekia šią sumą, nėra tikslu, sako Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos verslo arba investuotojų asociacijos žmonės kalba apie tai, kad Lietuvos verslas gali labai stipriai nukentėti dėl to, kad neapdraustų indėlių suma viršija 2,5 mlrd. litų. Norėčiau pabrėžti, kad, kiek mes žinome iš turimų duomenų, didelė dalis šios pinigų sumos (turbūt beveik pusė, kalbant apie 2,5 mlrd.) priklauso ne Lietuvos verslui. Todėl Lietuvos verslą sieti su 2,5 mlrd. litų suma nėra visiškai teisinga“, – trečiadienį žurnalistams po Vyriausybės posėdžio sakė Premjeras.

REKLAMA

Komentuodamas priekaištus, kad Vyriausybė žmonėms pateikia per mažai informacijos, kaip jie turėtų elgtis esamoje situacijoje, A. Kubilius teigė, tiek verslo, tiek žmonių patiriamos problemos Vyriausybei yra puikiai žinomos, tačiau kol kas yra sprendžiamas paties banko likimas, o kitų problemų sprendimas dar nėra aiškus.

Vyriausybė tikisi, kad, Lietuvos bankui gavus tikslią informaciją iš laikinojo administratoriaus apie padėtį banke ir priėmus sprendimus, visuomenė bus daugiau informuota ir apie situaciją pačiam banke, ir tai, kokių veiksmų toliau imtis. „Noriu aiškiai pasakyti: problemas žinome, kai kurias problemas sprendžiame nedelsiant, labai svarbūs yra esminiai sprendimai dėl tolesnės banko veiklos, o kitas problemas gerai suvokiame, suprantame, taip pat ieškome tinkamų sprendimų. Komunikacijos niekada nebūna per daug, bet komunikuoti galima tik tada, kai yra žinomos problemos ir kaip jas galima spręsti. Mes tą stengiamės daryti“, – sakė A. Kubilius.

Vyriausybės vadovas teigė, kad kol kas nesiims atsakyti į klausimą, ar Vyriausybė gelbės „Latvijas Krajbanka“. Pasak Premjero, tai bus svarstoma tik Lietuvos bankui gavus informaciją apie padėtį iš laikinojo administratoriaus ir priėmus sprendimus. Penktadienį, Premjero teigimu, planuojamas susitikimas su Latvijos ministru pirmininku Valdžiu Dambrovskiu. Susitikimo metu dėmesys bus skiriamas ir šiai problemai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų