REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Gelbėkime naikinamą Tėvynę“ – tokiu pavadinimu vakar Žinijos draugijoje Vilniuje įvyko Nevyriausybinių visuomeninių organizacijų (NVO) konferencija. Konferencijoje konstatuota, kad nuo pirmųjų Nepriklausomybės atkūrimo dienų vykdomas sąmoningas Lietuvos valstybės ir lietuvių Tautos naikinimas. Ši tendencija ypač išryškėjo per keletą paskutiniųjų metų. Nepaprastai dideliais tempais auganti emigracija ir nemažėjanti bedarbystė, vis sudėtingesnė demografinė padėtis – nūdienos Lietuvos kasdienybė. Apie sugriautą ekonomiką ir naikinamą kaimą – kai iš ES skiriamos didelės lėšos, kad Lietuvos kaimas neaugintų javų, ištuštėtų tvartai, o kaimo žmonių sąmonėje būtų įdiegtas išlaikytinių sindromas – jau net kalbėti neverta.

REKLAMA
REKLAMA

Konferencijos delegatų nuomone, Valstybės ir Tautos apvogimas bei atviras melas apie demokratišką valstybę ir žmonių teisių gynimą tapo oficialia valstybės politika, ir jau ne tik kad nestebina, bet ir nebepiktina daugelio šalies piliečių. Tai tarsi tapo gyvenimo „norma“, ir šalies nelaimei žmonės su tokia padėtimi beveik susitaikė. Žodis „susitaikė“ skamba daugelio pakalbintų tautiečių lūpose todėl, kad žmonėms diegiamas ne tik baimės sindromas, bet ir abejingumas ir apatija. Kam teko dalyvauti negausiuose piketuose ar mitinguose, gali pasakyti, kaip tarp šių renginių dalyvių vaikšto policijos uniforma apsirengę asmenys, ir gan grasinančiu tonu reikalauja pasakyti savo vardą ir pavardę, netgi adresą. O į aplink zujančius su filmavimo kameromis ir fotoaparatais jau net nebekreipiama dėmesio. „Ar tai nekvepia policine valstybe?“ – tokie klausimai kilo konferencijos dalyviams.

REKLAMA

Aptarus ir įvertinus padėtį valstybėje, konferencijoje dalyvavusių NVO atstovai pasirašė memorandumą, kad įkuria Lietuvos gelbėjimosi aljansą. Memorandume teigiama: „Svarbiausias uždavinys visomis įmanomomis teisėtomis bei civilizuotomis priemonėmis sustabdyti sąmoningą Valstybės naikinimą, pasireiškiantį didėjančia masine emigracija, augančia socialine nelygybe, bedarbyste ir blogėjančia demografine situacija. Taip pat vienysime pastangas siekiant, kad esminius šalies valdymo reikalus spręstų tikrieji šeimininkai – Tauta, o į valstybės institucijas būtų deleguoti geriausi Tautos atstovai, kurie dorai, išmintingai ir skaidriai tvarkys valstybės reikalus“.

REKLAMA
REKLAMA

Memorandumą pasirašė Konfederacijos Lietuvos jungtinis demokratinis judėjimas, Piliečių sąšaukos „Už dorą ir tautą“, Konstitucinės demokratų sąjungos, Lietuvių tautinio centro, Tautos ateities forumo, Asociacijos Vilniaus Jungtinis Demokratinis Judėjimas, Vilniaus regiono gyventojų pilietinės iniciatyvos „Už švarią aplinką“, profesinės sąjungos „Solidarumas“ ir kitų NVO atstovai.

Susivienijusios nevyriausybinės organizacijos priėmė kreipimąsi dėl „Snoro“ banko žlugimo, kuriame Lietuvos vadovai kviečiami įvertinti bankų veiklos specifiką bei visuomeninį socialinį pobūdį ir „skubos tvarka teisės aktus pakeisti taip, kad visi bankai bei finansinės institucijos, už kurių veiklą ar įsipareigojimus garantuoja valstybė, sistemingai viešai skelbtų ne bankininkystės specialistams suvokiamus pagrindinius veiklos rodiklius bei bankų savininkų ir bankų vadovų atlygius, premijas ir suteikiamas privilegijas, o nacionalizuoto „Snoro“ banko bazėje įkuria valstybinį komercinį banką, kuriame būtų laikomos valstybinių įstaigų ir organizacijų sąskaitos“.

Asociacijos Vilniaus jungtinis demokratinis judėjimas prezidentas Š.Valentinavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų