REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paaiškėjo 100 milijonų latų pervedimo iš „Latvijas Krajbanka“ į užsienio bankus detalės.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 11.19) Talsų rajono Dundagos krašto Dūma, kurios lėšos užblokuotos banke „Latvijas Krajbanka“, išduoda gyventojams atsiskaitymo talonus, kadangi šio banko filialas buvo vienintelis savivaldybės teritorijoje.

REKLAMA

Kaip pasakojo televizijos laidoje „Labas rytas, Latvija!“ šalies Savivaldybių sąjungos vadovas Andris Jaunsleinis, talonai išduodami, kad žmonės galėtų nusipirkti parduotuvėse maisto produktų. „Talonai prekybininkams garantuoja, kad vėliau savivaldybė su jais atsiskaitys“, – sakė A. Jaunsleinis.

Trečiadienį Dundagos krašto Dūmoje įvyks neeilinis posėdis, kuriame bus sprendžiamas paskolos Valstybės ižde klausimas. Banke „Latvijas Krajbanka“ užblokuoti 92 tūkstančiai latų, priklausančių Dūmai. Tai - savivaldybės lėšos ir lėšos mokyklai bei sveikatos apsaugos centrui išlaikyti.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė trečiadienį televizijos kanalo LNT laidoje „900 sekundžių“ banko laikinasis valdytojas, Finansų ir kapitalo rinkos komisijos pirmininko pavaduotojas Janis Brazovskis, šie pinigai buvo panaudoti dviem tikslams – „Latvijas Krajbanka“ pagrindiniam kapitalui didinti ir jo bendrasavininkio Vladimiro Antonovo privatiems projektams, konkrečiai – planams įsigyti automobilių gamybos koncerną „SAAB“, finansuoti.

Anot J. Brazovskio, sutartys dėl 100 milijonų latų įkeitimo yra keliuose užsienio bankuose. Jau paprašyta, kad jie suteiktų informaciją apie šiuos sandorius, nes banke „Latvijas Krajbanka“ atitinkamų dokumentų nėra. Kol kas infomacijos gauta tik iš vieno banko – dokumentai dėl įkeitimo buvo pasirašyti rugpjūčio 11-ąją, o terminas sueina gruodžio viduryje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Finansų ir kapitalo rinkos komisijos atstovo, buvusio „Latvijas Krajbanka“ prezidento Ivaro Priedyčio žodžiai leidžia daryti išvadą, jog sandoriai buvo sumanyti kaip laikinas sprendimas kelioms dienoms. Kiti banko valdybos nariai apie juos nebuvo informuoti.

Taip pat skaitykite:

„Latvijas Krajbanka“ gali būti likviduotas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų