REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Krajbanka“ žlugimas labiausiai paveiks kaimyninės šalies pensininkus ir Ventspilio miestą, mat daugelis jo įmonių šiame banke laikė savo sąskaitas. Manau, kad sąskaitos tebeliko iki šiol, nors savininkas ir pasikeitė“, - „Lietuvos rytui“ pasakojo Latvijoje jau daug metų gyvenantis lietuvis verslininkas Kęstutis Liutkus.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 10.17 val.)

„Latvijas Krajbanka“ gali būti likviduotas, pareiškė Latvijos finansų ir kapitalo rinkos komisijos tarybos (FKRK) įgaliotinis Janis Brazovskis. Kaip rašo delfi.lv, toks likimas banką gali ištikti dėl to, kad jis yra nepajėgus įvykdyti įsipareigojimų indėlininkams. Kiek anksčiau Latvijos vyriausybė yra pareiškusi, kad banko valstybės lėšomis negelbės, todėl vienintelė išeitis bankui būti nelikviduotam, jei Lietuvos valstybė nutartų jį nacionalizuoti (kadangi nacionalizavusi „Snorą“ ji tapo ir „Latvijas Krajbanka“ akcininke).

REKLAMA

(Papildyta 09.37) Daugelis banko „Latvijas Krajbanka“ bankomatų, kuriuose trečiadienį klientai galės gauti po 50 latų, 6 valandą ryto dar neveikė.

Antradienį Finansų ir kapitalo rinkos komisija pranešė, kad nuo trečiadienio iki paskesnių sprendimų banko atžvilgiu fiziniai ir juridiniai asmenys galės gauti po 50 latų per dieną.

Tolesni komisijos potvarkiai gali būti priimti per 2-3 dienas. Tai iš esmės priklauso nuo Lietuvos vyriausybės, kuri nacionalizavo „Latvijas Krajbanka“ motininį banką „Snoras“. Jeigu Lietuva priims „Snoro“ gelbėjimo planą ir nuspręs padidinti ir Latvijos banko lapitalą, tai „Latvijas Krajbanka“ vėl galės normaliai dirbti.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 09.20) Trečiadienį banko „Latvijas Krajbanka“ klientai galės gauti bankomatuose iki 50 latų. Tai pranešė Finansų ir kapitalo rinkos komisijos biuro vadovė Ana Dravniecė.

Banko veikla sustabdyta komisijos sprendimu, o dėl lėšų trūkumo jame fakto pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Daugiausia aptarnavimo punktų turėjęs „Krajbanka“ sėkmingai dirbo su savivaldybėmis. „Vien Rygos savivaldybė šiame banke laikė 10 milijonų latų (50 mln. litų). O kur dar kitos valstybinės institucijos“, - vardijo lietuvis verslininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Latvijos laikraščio „Diena“ žurnalisto, rašančio ekonomikos temomis, Osvaldo Zebrio, kai kuriuose mažuose Latvijos miestuose „Krajbanka“ vienintelis buvo įrengęs bankomatus.

„Šiame banke buvo ne tik pensininkų, pašalpų gavėjų, darbuotojų algos, bet ir kai kurių savivaldybių sąskaitos. Dundagos miestas jau prašo Latvijos valdžios skirti pinigų sumą, nes visas biudžetas liko “Krajbanka„. Taigi situacija kritinė“, - „Lietuvos rytui“ pasakojo O. Zebris.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Sustabdyta „Snorui“ priklausančio „Latvijas Krajbanka“ veikla

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų