REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Google“ garsėja kaip nuostabi darbovietė, kurioje nori dirbti daugelis jaunų specialistų, tačiau darbo pokalbio metu ji kelia siaubą dalyviams, rašo „Business insider“.

REKLAMA
REKLAMA

„Google“ orientuojasi į „Ivy“, be to , čia yra svarbus jūsų pažymių vidurkis net jei jums virš 30 metų, o baisiausia tai, kad darbo pokalbio metu kandidatai yra „apipilami“ iš proto varančiais klausimais.

REKLAMA

Mes žinome, ką sakome, nes patys dalyvavome šiame procese. „Business Insider“ žurnalistė Alyson Shontell darbo pokalbio metu patyrė košmarišką apklausą.

Gera žinia tiems, kurie ruošiasi papildyti šios kompanijos gretas: buvusi „Google“ žmogiškųjų išteklių atstovė Gayle Laakman McDowell informavo apie kompanijos planus atsisakyti pačių nepatogiausių klausimų, kurie iki šiol buvo užduodami pokalbio dėl darbo metu.

REKLAMA
REKLAMA

Tad kokie yra tie klausimai, kuriuos pati kompanija buvo priversta uždrausti? Atrinkome tik keletą iš jų.

1. Kiek golfo kamuoliukų galima sutalpinti į mokyklinį autobusą?

2. Kiek kainuotų nuplauti visus Sietlo langus?

3. Įsivaizduokite, kad egzistuoja valstybė, kurioje visos šeimos nori susilaukti tik berniukų. Mamos gimdo vaikus tol, kol pasaulį išvysta išsvajotas berniukas. Kaip manote, kokia tokioje valstybėje yra berniukų ir mergaičių proporcija?

4. Sukurkite San Francisko evakuacijos planą.

5. Kodėl visos žmogaus kūne esančios skylės yra apvalios?

6. Kiek pasaulyje egzistuoja pianino derintojai?

7. Kiek kartų per dieną laikrodžio rodyklės uždengia viena kitą?

8. Paaiškinkite, kokia yra jautienos reikšmė pasauliui.

9. Žmogus atstūmė savo automobilį iki viešbučio ir neteko savo turto. Paaiškinkite kas nutiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

10. Įsivaizduokite, kad jums reikia išsiaiškinti, ar draugas Bobas turi dabartinį jūsų telefono numerį, tačiau negalite tiesiog imti ir pasiteirauti. Jums reikia ant popieriaus lapo užrašyti klausimą ir įteikti Ievai, kad ši perduotų žinutę Bobui ir vėliau grąžintų jums atsakymą. Kaip reikėtų suformuluoti tokią žinutę, kad būtumėte tikras, jog Bobas gražins atsakymą užkoduotą ir Ieva nesužinos jūsų telefono numerio.

11. Esate piratų laivo kapitonas, o jūsų įgula balsuoja dėl aukso dalybų. Jeigu mažiau nei pusė piratų sutiks su jūsų pateiktu pasiūlymu – teks atsisveikinti su gyvybe. Kokiu būdu siūlytumėte padalinti auksą, kad liktumėte gyvas ir gautumėte nemažą grobio dalį?

REKLAMA

12. Turite aštuonis kamuolius. Septyni iš jų sveria vienodai, o aštuntas yra kiek sunkesnis. Kaip galėtumėte išsiaiškinti, kuris iš kamuolių yra sunkiausias, turėdami tik standartines svarstykles ir galėdami pasverti tik du kartus?

13. Jums duoti du kiaušiniai ir galimybė įeiti į 100 aukštų pastatą. Duotieji kiaušiniai gali būti arba labai kieti, arba labai trapūs. Tai reiškia, kad kiaušinis išmestas iš pirmo aukšto gali sudužti  arba – nesudužti paleistas net iš 100-ojo aukšto. Abu kiaušiniai atrodo visiškai vienodai. Jums reikia išsiaiškinti, iš kokio aukščio kiaušiniai gali nukristi. Kiek bandymų jums prireiks, kad galėtumėte pateikti atsakymą? Proceso metu leidžiama sudaužyti du kiaušinius.

14. Pateikite savo aštuonmečiui sūnėnui duomenų bazės apibrėžimą trimis sakiniais.

15. Įsivaizduokite, kad susitraukėte iki monetos dydžio, tačiau jūsų kūno tankumas išliko toks pat. Esate įmestas į virtuvinį kokteilių plaktuvą, kurio ašmenys pradės suktis po 60 sekundžių. Ką darysite?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų