REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Užtikrintą pergalę Europos taurės turnyro antrajame ture iškovojo Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas, tik pirmajame kėlinyje turėjęs problemų su Mariupolio „Azovmaš“ - 83:55 (10:16, 24:12, 22:12, 27:15).

REKLAMA
REKLAMA

Aleksandro Džikičiaus auklėtiniams tai buvo antroji pergalė. „Lietuvos ryto“ ekipa taip pat tapo F grupės lydere. Savo ruožtu „Azovmaš“ komanda, kurioje yra lietuviams gerai pažįstami Aco Petrovičius, Gintaras Krapikas, Rolandas Jarutis bei Virginijus Mikalauskas, patyrė pirmąją nesėkmę.

REKLAMA

Susitikimą „Lietuvos rytas“ pradėjo labai blankiai. Pirmuosius taškus šeimininkams pavyko pelnyti tik praėjus beveik 4 minutėms - 2:2. Kėliniui įsibėgėjus rezultatyvumas vis dar buvo nedidelis - 6:7. Puolime ukrainiečiai sugriebė net 6 atšokusius kamuolius ir tai atsiliepė rezultatui - pirmąjį ketvirtį A.Džikičiaus auklėtiniai pralaimėjo 10:16.

Antrojo kėlinuko pradžioje situacija aikštėje negerėjo - „Azovamš“ nutolo 9 taškais (12:21). Tačiau čia pat 4 taškus iš eilės pelnė R.Seibutis, dvitaškį pridėjo J.Valančiūnas ir A.Petrovičius buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės - 18:21. R.Seibutis bei J.Valančiūnas pratęsė inicijuotą spurtą ir išvedė „Lietuvos rytą“ į priekį - 23:21. Vilniečiai nė neketino sustoti ir po spurto 18:0 pasiuntė Ukrainos klubą į nokdauną - 30:21. Puikų šeimininkams kėlinį kiek apkartino su sirena pataikytas R.Minardo tritaškis - 34:28.

REKLAMA
REKLAMA

Po pertraukos „Lietuvos ryto“ apsukos nemažėjo. Kėlinį pradėję spurtu 8:0 jau pirmosiomis trečiojo ketvirčio minutėmis sostinės krepšininkai įgijo solidžią persvarą - 42:28. „Azovmaš“ bandė mažinti skirtumą (37:47), bet A.Džikičiaus kariauna neprisileido varžovų - 52:37. Prieš lemiamą mačo dalį „Lietuvos rytas“ turėjo sukaupęs užtikrintą pranašumą - 56:40.

Ketvirtajame kėlinuke beliko sutvarkyti formalumus - „Lietuvos rytas“ nesunkiai išlaikė turėtą persvarą ir šventė pergalę.

„Lietuvos rytas“: R.Seibutis 17, M.Katelynas 15 (8 atk. kam.), J.Valančiūnas 12 (8 atk. kam.), T.Rice'as ir A.Rašičius 8 (7 rez. perd.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų