REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepriklausomai nuo to, ar ekonomika kyla ar leidžiasi, vienas dalykas išlieka nekintamas – generalinių direktorių uždarbiai  nuolat auga, rašo entrepreneur.com.

REKLAMA
REKLAMA

Įvairios profesinės sąjungos ne kartą yra kalbėjusios, kaip per pastaruosius metus nepagrįstai augo didžiųjų kompanijų vadovų atlyginimai, ypač lyginant juos su paprastų darbuotojų gaunamais darbo užmokesčiais. 1980 metais vidutinė statistinės  kompanijos vadovo  alga 42 kartais viršijo vidutinį paprasto darbuotojo atlyginimą. Praeitąmet šis skaičius šoktelėjo net iki 343 kartų.

REKLAMA

Kaip šie skaičiai verčia jus jaustis – piktina, o gal kaip tik atvirkščiai džiaugiatės viršininkų sėkme?

Kai kas iš jūsų galėtų nusistebėti, kad didžiųjų kompanijų direktoriai daugiau turėtų skirti lėšų savo personalo motyvacijai kelti. Ar iš tiesų verslui gali pasitarnauti tokios didelės pinigų sumos, nusėdančios vieno asmens sąskaitoje?

Žymi verslo ikona, automobilių kompanijos „Ford Motor Company“ įkūrėjas Henry Fordas savo darbuotojams buvo linkęs mokėti tiek, kad jie pasitaupę galėtų įsigyti T klasės Ford automobilį. Šiais laikais daugelis kompanijų vadovų pamiršta svarbią taisyklę, kad jeigu darbuotojai neturės pakankamai grynųjų pinigų, ekonomika neklestės, nes paprasčiausiai nebus vidaus vartojimo.

REKLAMA
REKLAMA

Darbuotojų skatinimas gali būti ne vien finansinis, galima suteikti tam tikrų darbinių privalumų. Štai, pavyzdžiui, 100 darbuotojų turinti JAV kompanija „Red Frog Events“ visai neseniai JAV Prekybos rūmų buvo apdovanota kaip geriausia smulkaus verslo atstovė. Apdovanojimas jai atiteko už tai, kad kompanija klesti sumaniai skatindama savo darbuotojų motyvaciją. Kompanija savo darbuotojams siūlo neribotą skaičių atostogų dienų, 100 proc. padengia visas su darbuotojų sveikata susijusias medicinines išlaidas, kas penkerius metus sutinka savo darbuotoją išleisti poilsio, kuris gali trukti nuo dviejų mėnesių iki metų laiko. Kiekvienos savaitės pirmadienį kompanijos darbuotojams apmokami pietūs ir vakarienės, jei darbuotojas turi pasilikti darbe po numatytų  darbo valandų.

Kaip pastebi entrepreneur.com, tai, kad kompanija taiko tokius kūrybingus darbuotojų skatinimo metodus duoda gerų rezultatų ir pačiai kompanijai. Kompanija sugeba pritraukti didžiausius talentus, o nuolatiniai darbuotojai retai keičia savo darbo vietą. Per ketverius metus kompanijos pajamos jau pasiekė 60 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų