REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmadienį, lapkričio 21 d. Niujorke vykusioje iškilmingoje ceremonijoje išdalinti tarptautiniai „Emmy“ apdovanojimai. Šiais metais juose dominamo britų televizijos kūrėjai, laimėję net penkiose nominacijose. Specialiuoju prizu apdovanotas „American Idol“ prodiuseris Nigelas Lythgeo. Jį legendinio šou kūrėjui įteikė netikėtai scenoje pasirodžiusi Lady Gaga – rašo britų naujienų portalas guardian.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautiniai „Emmy“ apdovonojimai, kuriuose pagerbiami už JAV ribų dirbantys televizijos projektų kūrėjai, šiais metais surengti jau 39-ąjį kartą. Šiais metais juose dominamo Didžioji Britanija, kurios atstovai laimėjo penkiose iš dešimties konkurso nominacijų, įskaitant geriausios aktorės titulą pelniusią Julie Walters ir geriausiu aktoriumi paskelbtą Christopherį Ecclestoną. Tiesa, kaip pažymi guardian.co.uk britai šiais metais bent jau nesusišlavė didžiosios dalies apdovanojimų.

REKLAMA

Po vieną prizą šiais metais pelnė Belgijos, Kinijos, Portugalijos ir Švedijos atstovai, taip pat pirmąjį savo istorijoje „Emmy“ apdovanojimą už programą vaikams „What Is Your Dream“ pelnė Čilė.

Belgijos televizijos serialas „Benidorm Bastards“, kuriame rodomi slapta kamera filmuoti vaizdai, kai senyvi žmonės apgaudinėja jaunimą, išrinktas geriausiu komediniu šou.

D. Britanijos dokumentinis serialas „Accused“, kuriame rodomos teismo sprendimų laukiančių įtariamųjų istorijos paskelbtas geriausiu draminiu serialu. Seriale vaidinantis Christopheris Ecclestonas laimėjo geriausio aktoriaus apdovanojimą, o Julie Walters geriausios moters aktorės prizą pelnė už Mo vaidmenį seriale „Mo Mowlam“.

REKLAMA
REKLAMA

Scenoje pasirodžiusi Lady Gaga įteikė specialų apdovanojimą N. Lythgeo, kuris šiuo metu yra vienas iš projekto „So You Think You Can Dance“ prodiuserių. Skandalingoji atlikėja pavadino laureatą mėgstamiausiu savo televizijos šou kūrėju.

Švedų kriminalinis serialas „Millenium“, kuriame nusikaltimus tiria keista žurnalisto ir mažai bendraujančios „hakerės“ moters duetas pelnė geriausio televizijos mini serialo apdovanojimą, tuo tarpu prizą už geriausią dokumentinį serialą už „Life With Murder“ atsiėmė Kanados televizijos kūrėjų komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apdovanojimai už kultūrinius ir improvizacijų šou atiteko D. Britanijos televizijos kanalui „Twenty Twenty“ už operos projektą „Gareth Malone Goes to Glyndebourne“ ir „The World's Strictest Parents“. Pastarajame šou nepaklusnūs paaugliai išsiunčiami gyventi į šeimas su itin griežtais tėvais.

„Zee TV“ įkūrėja, Indijos žiniasklaidos magnatė Subhash Chanra pelnė geriausios apdovanojimą už geriausią vadybą. Prizas už geriausią telenovelę antrus metus iš eilės atiteko Portugalijai. Šioje nominacijoje nugalėjo serialas „Blod Ties“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų