REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos žiniasklaida praneša, kad iš „Latvijas Krajbanka“ galėjo dingti milijonai latų.

(Papildyta 20.04) I. Šimonytės teigimu, kurią citavo BTV, akcentuojama, kad situacija su „Latvijas Krajbanka“ kelia pavojų ir Lietuvos „Snorui“, nes gali sumažėti pastarojo banko turto vertė. Taip pat teigiama, kad situacija Lietuvos „Snore“ ir Latvijos banke gali įtakoti šalių socioekonomines sferas.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 19.33) Latvijos Valstybinės policijos vadovas Intas Kuzis žurnalistams pranešė, kad „Latvijas Krajbankа“ konstatuotas apie 100 mln. latų (apie 490 mln. Lt) trūkumas. Lietuvoje iš „Snoro" dingo apie milijardas litų.

REKLAMA

(Papildyta 14.06) Latvijos policija sulaikė keletą aukščiausių banko „Latvijas Krajbanka“ vadovų, tarp jų ir banko prezidentą Ivarą Prieditį.

Jie sulaikyti norint išsiaiškinti, kodėl banke trūksta didžiulių pinigų sumų. Dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kol kas išsamesnės informacijos nepateikiama.

Latvijos finansų ir kapitalo rinkos komisijos taryba pirmadienio vakarą nusprendė sustabdyti banko „Latvijas Krajbanka“, priklausančio Lietuvos bankui SNORAS, visų finansinių paslaugų teikimą.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas priimtas dėl to, kad banke konstatuotas lėšų trūkumas, apie tai pranešta Latvijos generalinei prokuratūrai.

Latvijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl banko „Snoras“ iš dalies valdomo „Latvijas Krajbanka“ pinigų dingimo.

Įtariama, kad iš šio Latvijos banko dingo didžiuliai pinigų kiekiai. Finansų ir rinkos kapitalo komisija pastebėjo lėšų trūkumą.

Latvijos Finansų ir kapitalo rinkos komisija (FKRK) pirmadienį tarybos posėdyje nusprendė sustabdyti banko „Latvijas Krajbanka“ (LK) veiklą ir visų finansinių paslaugų teikimą. Sprendimas priimtas radus lėšų trūkumą, buvo kreiptasi į prokuratūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė, paklausta, kokios įtakos gali turėti Latvijoje veikusio Lietuvos ,,Snoro“ bankui priklausančio „Latvijas Krajbanka“ veiklos apribojimas, sakė, kad priklausomai nuo to, kokia padėtis yra tame banke, gali mažėti ,,Snoro“ turto vertė.

,,Latvijoje dukterinės ,,Snoro“ banko bendrovės veikla taip pat sustabdyta, nustačius tam tikrų neatitikimų tarp to, kas buvo deklaruojama finansinėse ataskaitose, ir faktiškai yra banke. Latvijos vyriausybė nepriėmė sprendimo nacionalizuoti banką, bet ji ir negalėjo nacionalizuoti „Latvijas Krajbanka“, nes didžiausia ,,Snoro“ akcininkė LR vyriausybė per banką ,,Snoras„ valdo nemažą dalį ir šio banko“, - sakė I. Šimonytė.

REKLAMA

Todėl, jos teigimu, mūsų kaimynams visai pakako moratoriumo.

,,Bendradarbiaudami aiškinsimės, kaip ir šią problemą spręsti“, -antradienį sakė finansų ministrė.

Taip pat skaitykite:

Sustabdyta „Latvijas Krajbanka“ veikla

„Nasdaq OMX Vilnius“ sustabdė su „Latvijas Krajbanka“ susijusius pavedimus

„Snoro“ nacionalizacijos istorija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų