REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį, po susitikimo su Lietuvos verslo atstovais, finansų ministrė Ingrida Šimonytė sakė, kad aplinkybės verčia peržiūrėti planus ir keisti požiūrį, todėl biudžetas po svarstymų Seimo komitetuose bus koreguojamas.

REKLAMA
REKLAMA

,,Biudžeto projekte, pateiktame svarstyti Seimui ir pakoreguotame 2012 m.,  siekiama, kad grėsmės verslo aplinkai būtų kiek įmanoma mažiau“, – pabrėžė I. Šimonytė Lietuvos pramonininkų konfederacijoje.

REKLAMA

,,Tai nulėmė problemos pagrindinėse pasaulio ekonomikose ir nepastovumas pasaulio finansų rinkose. Tai yra susijęs su situacija atskirose valstybėse ir iš dalies visoje euro zonoje. Eksportui daro įtaką paklausa užsienyje, o kitoms sritims – situacija finansų sektoriuje, pasiryžimas kredituoti naujus verslus ir pan.  Todėl ir bankų problemų kreditavimo prognozės ne tokios optimistiškos“, – sakė ministrė.

Anot jos, anksčiau Finansų ministerija laukė EK prognozių. Lapkričio 10 d. šios prognozės buvo paskelbtos. Jose numatoma, kad Lietuvos ekonomikos augimas kitais metais bus didžiausias tarp ES šalių – 3,5 proc. BVP. Panašios ir TVF prognozės.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdama apie biudžeto deficitą ministrė sakė, kad valstybės skola augo dėl to, kad pajamos yra mažesnės už išlaidas, o Lietuva rezervų sukaupusi nebuvo.

,,2012 m. Lietuva neturi viršyti 3 proc. biudžeto deficito. Manau, kad šio reikalavimo laikytis yra būtina, nes kol valstybė skolinasi, jai svarbu, kiek kainuoja skola. Ateinančiais metais du trečdaliai skolintų lėšų bus skirti tam, kad būtų refinansuotos ankstesnės skolos. Iš 9 milijardų, kurie bus pasiskolinti, didžioji dalis bus panaudota ankstesnėms skoloms padengti“,  aiškino I. Šimonytė ir pabrėžė, kad skolos aptarnavimo išlaidos kitais metais didės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Finansų ministrė akcentavo, kad kitais metais keisti mokesčių sistemos nenumatoma.

,,Kai kas koreguojama, tačiau reikšmingų mokesčių pakeitimų nėra siūloma. Siekiama padidinti biudžeto pajamas nedidinant krūvio mokesčių mokėtojams“, - teigė I. Šimonytė po susitikimo Lietuvos pramonininkų konfederacijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų