REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės specialiosios tarnybos kasdien suremontuoja 400 kvadratinių metrų dangos.

Darbai veja darbus

Per metus tai sudaro beveik 140 tūkst. kv. m, o tai yra kaip keturis kartus nutiesti Gedimino prospektą. Sostinėje šiuo metu tiesiamas vakarinis aplinkkelis, taip pat renovuojamas Gariūnų tiltas ir gatvė bei Žirnių gatvė.

REKLAMA
REKLAMA

„Susisiekimas yra vienas svarbiausių miesto prioritetų. Dirbame kasdien – tiesiami keliai, atnaujinama dviračių, pėsčiųjų takų infrastruktūra. Mieste artimiausiu metu bus nutiesta daugiau nei 8 km naujų dviračio takų. Šiuo metu jau atnaujinta apie 3 tūkst. kv. m šaligatvių, 700 kv. m grindinio ir trinkelių, beveik 17 tūkst. kv. m žvyrkelių ir kelkraščių, 5 tūkst. kv. m kiemų“, – pasakojo Vilniaus meras Artūras Zuokas.

REKLAMA

Taip pat šiemet jau sutvarkyta beveik 1 400 m bortų, 87,5 m laiptų, 54 m laiptų turėklų, įrengta 222 m metalinių atitvarų.

Projektai juda į priekį

Su miestiečiais savivaldybė šiuo metu vykdo 22 projektus, kurių metu bus renovuota apie 40 gatvių atkarpų. Savivaldybė padengs apie 50 proc. išlaidų, likusią dalį – gyventojai.

Šiuo metu tiesiamas Vilniaus vakarinis aplinkkelis, kurio ilgis – 9,1 km, susideda iš trijų etapų. Pirmas etapas – nuo Oslo iki L. Asanavičiūtės gatvės, antras – nuo L. Asanavičiūtės iki Ozo gatvės, trečias – nuo Ozo iki Ukmergės gatvės. Planuojama viso projekto vertė – 655 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Gariūnų tilto, kurio ilgis 170 m, pirmos dalies rekonstravimo darbai pradėti rugpjūčio 16 dieną. Antra tilto pusė bus tvarkoma kitąmet. Gariūnų gatvės, kurios ilgis 2,5 km, atnaujinimo darbus planuojama atlikti iki kitų metų pabaigos. Gariūnų tilto ir gatvės projekto vertė – per 46 mln. litų.

3,4 km ilgio Žirnių gatvės rekonstrukcijos projektas taip pat susideda iš trijų etapų. Pirmas etapas – nuo Dariaus ir Girėno iki Tyzenhauzų gatvės, antras – nuo Tyzenhauzų iki Liepkalnio gatvės sankryžos, trečias – nuo Liepkalnio gatvės sankryžos iki Vilniaus ribos. Pirmų dviejų etapų vertė yra apie 27 mln. litų.

Artimiausiu metu Žirnių gatvę planuojama sujungti su išvažiavimu iš Vilniaus oro uosto.

Užsakymo numeris 1746.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų