REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos banko valdyba pripažinusi, kad buvę AB banko „Snoras“ pagrindiniai akcininkai V. Antonovas ir R. Baranauskas nėra nepriekaištingos reputacijos asmenys, nutarė neleisti įregistruoti banko įstatų pakeitimą, susijusį su įstatinio kapitalo padidinimu.

REKLAMA
REKLAMA

Nutarimas priimtas atsižvelgiant į Lietuvos banko valdybos 2011 m. lapkričio 16 d. nutarimu skirtą poveikio priemonę – veiklos apribojimą bei tai, kad poveikio priemonės taikymo metu banko vadovai ir banko kvalifikuotosios įstatinio kapitalo ir (arba) balsavimo teisių dalies turėtojai buvo Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas. Išdavus leidimą įregistruoti AB banko  įstatų pakeitimus šie asmenys vėl galėtų tapti banko akcininkais. Valdyba konstatavo, kad įstatų registravimas pažeistų banko kreditorių turtinius interesus.

REKLAMA

Lietuvos banko valdybai nusprendus atsisakyti išduoti leidimą AB bankui „Snoras“ įregistruoti banko įstatų pakeitimą, susijusį su banko įstatinio kapitalo padidinimu, banko akcijas apmokėję asmenys įgijo teisę reikalauti, kad AB bankas  „Snoras“ jiems grąžintų už pasirašytas akcijas sumokėtas lėšas. Reikalavimai raštu turėtų būti pateikti AB bankui „Snoras“ .

Tačiau šiuo metu už pasirašytas akcijas sumokėtų lėšų grąžinimo investuotojams klausimas, kaip ir kitų banko kreditorių reikalavimų vykdymo klausimai, turėtų būti sprendžiami atsižvelgiant į tai, kad akcinei bendrovei bankui „Snoras“ yra nustatyti banko veiklos apribojimai ir paskirtas laikinasis administratorius.

AB bankas „Snoras“ įstatų pakeitimai, kuriuose numatyta įstatinį banko kapitalą padidinti nuo 494 mln. Lt iki 874 mln. Lt buvo patvirtinti 2010 m. gruodžio 21d. akcininkų susirinkime. Daugiausiai naujos emisijos akcijų išpirko V.Antonovas, R.Baranauskas ir JFP Emerging Europe Momentum Fund.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų