REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas atmetė Seimo nario Sauliaus Stomos skundą, kuriuo buvo skundžiamas Generalinės prokuratūros prokuroro nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą pagal jo pareiškimą dėl galimai neteisėtų žiniasklaidos veiksmų „žaliaakės Rūtos“ istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaras liko nepatenkintas prokurorų sprendimu netirti LNK televizijos bulvarinės laidos „KK2“ kolektyvo veiksmų.

REKLAMA

Politikas reikalavo, kad teismas įpareigotų prokurorus „pradėti ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto informacijos apie asmens privatų gyvenimą rinkimo bei dėl neteisėto informacijos apie asmens privatų gyvenimą atskleidimo ir panaudojimo“. Tačiau teismas tokį jo skundą atmetė.

„Teismas, atmesdamas pareiškėjo S. Stomos skundą, pažymėjo, kad Lietuvos Respublikos Konstitucijos 22 straipsnyje yra numatyta, jog žmogaus privatus gyvenimas yra neliečiamas, informacija apie privatų asmens gyvenimą gali būti renkama tik motyvuotu teismo sprendimu ir tik pagal įstatymą.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau informacija apie viešojo asmens (valstybės politiko, teisėjo, valstybės tarnautojo, politinių partijų ir visuomeninių organizacijų vadovų bei kitų visuomeninėje ir politinėje veikloje dalyvaujančių asmenų) privatų gyvenimą gali būti skelbiama be jo sutikimo, jeigu ši informacija atskleidžia visuomeninę reikšmę turinčias privataus šio asmens gyvenimo aplinkybes ar asmenines savybes“, - skelbiama teismo pranešime.

Taip pat skaitykite:

Konservatorių etikos sargai S. Stomą išteisino

S. Stoma: pabarimo tikrai nusipelniau

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų