REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinis studijų fondas praneša, kad iki šių metų pabaigos geriausiai valstybės nefinansuojamose vietose besimokusiems studentams valstybė kompensuos už studijas sumokėta kainą. Galutinis kompensacijas gausiančių studentų sąrašas bus parengtas iki lapkričio 30 d.“Aukštosios mokyklos parengė sąrašus studentų, kurie atitinka nustatytus reikalavimus kompensacijai gauti. Dalis studentų prašymus kompensacijoms gauti jau gali teikti, kitų pretendentų duomenys dar tikslinami", - sakė Ilona Šakūrienė, Valstybinio studijų fondo Stipendijų ir finansinės paramos skyriaus vedėja. Visus studentus, kuriems bus kompensuota studijų kaina, Valstybinis studijų fondas informuos elektroniniu paštu.

REKLAMA
REKLAMA

Studentai gavę elektroninius pranešimus per juose nurodytą terminą Valstybiniam studijų fondui turės pateikti prašymus pervesti kompensacijas į asmenines banko sąskaitas. Pavėlavusiems tai padaryti kompensacijos nebus išmokamos. Prašymus studentai turi pateikti elektroniniu būdu per fondo informacinę sistemą „Parama“ (https://parama.vsf.lt).

REKLAMA

Kompensacijas gali gauti tik akademinių skolų neturintys asmenys, kurių rezultatų vidurkis yra ne mažesnis už jų aukštųjų mokyklų, jų studijų programų ir formos to paties kurso studijų rezultatų vidurkį. Sudarydamos asmenų, kuriems siūloma kompensuoti už studijas sumokėtą kainą, sąrašus, aukštosios mokyklos gali nustatyti ir papildomus reikalavimus.

“Dauguma studentų įtrauktų į sąrašus dar neįvykus rotacijai buvo perkelti į valstybės finansuojamas vietas kai studijas nutraukė studijų krepšelius gavę asmenys, todėl jie kompensacijas gaus už vieną, du arba tris studijų semestrus", - sakė I.Šakūrienė. Studentus kompensacijos turėtų pasiekti dar iki Šv. Kalėdų.

REKLAMA
REKLAMA

Apie Valstybinį studijų fondą

Valstybinis studijų fondas yra valstybės biudžetinė įstaiga, administruojanti finansinę paramą studentams. Savo veiklą Fondas pradėjo 1993 metais Lietuvos Respublikos Vyriausybei įsteigus Lietuvos valstybinį mokslo ir studijų fondą. Patvirtinus naujus nuostatus, keitėsi Fondo funkcijos. Valstybinis studijų fondas nuo 2010 m. sausio 1 d. nebevykdo funkcijų, susijusių su paramos mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros projektams teikimu, tačiau įgijo naujų funkcijų, susijusių su finansine parama studentams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų