REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Vilniaus oro uostą pirmadienį po pietų įžengusios Mariupolio „Azovmaš“ ekipos vadovybė jautėsi kur kas patogiau nei komandos žaidėjai – Ukrainos ekipoje nėra nė vieno Lietuvos krepšininko, tačiau komandos štabe lietuvių netrūksta: stratego asistentu dirba Gintaras Krapikas, fizinio pasirengimo treneriu - Virginijus Mikalauskas, o klubo sporto direktoriaus kėdėje sėdi Rolandas Jarutis. Net ir rytoj su Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda Europos taurės turnyre kovosiančio „Azovmaš“ strategas Aco Petrovičius Lietuvoje yra nesvetimas – serbas yra treniravęs Kauno „Žalgirio“ ekipą.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei kalbėsime apie mačo favoritus, aš manau, kad visu šimtu procentų favoritas yra „Lietuvos rytas". Bet mes tikrai nežadame tik pažaisti ir pralaimėti. Favoritas - tai dar ne garantuota pergalė ir abi komandos apie tai žino“, - tik išėjęs pro sostinės oro uosto atvykimo vartus aiškino „Azovmaš“ treneris A.Petrovičius.

REKLAMA

Į mūsų šalies sostinę ukrainiečiai atvyko neblogos nuotaikos: Ukrainos Superlygos čempionate sekmadienį „Azovmaš“ išvykoje nugalėjo Dneprodzeržinsko „Dnepr-Azot“ 93:85 ir su devyniomis pergalėmis pakilo į antrąją turnyro vietą, o Europos taurės turnyro F grupėje mariupoliečiai dalijasi pirmą-antrą vietas su „Lietuvos rytu“.

Savo pirmąjį mačą Europos taurės turnyre namie kovojęs „Azovmaš“ 79:76 palaužė Le Mano „Sarthe“ krepšininkus iš Prancūzijos. Tuo tarpu išvykoje žaidęs „Lietuvos rytas“ susitvarkė su slovėnų Novo Mesto „Krka“ 73:65.

REKLAMA
REKLAMA

Būsima rytojaus akistata tarp „Lietuvos ryto“ ir „Azovmaš“ komandų bus ne pirmoji šį sezoną. Spalio 13-ąją vilniečiai Mariupolyje žaidė VTB Jungtinės lygos rungtynes ir patyrė nesėkmę 73:83.

„Aš suprantu, kad po to mačo buvo įžeistos „Lietuvos ryto“ ambicijos – vilniečiai nesitikėjo sulaukti tokio pasipriešinimo, o juo labiau pralaimėjimo. Manau, „Lietuvos rytas“ dės visas pastangas laimėti šiame mače ir ateityje atsirevanšuoti VTB lygoje“, - šnekėjo Mariupolio komandos trenerio asistentas G.Krapikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos krepšinio specialistas patvirtino, kad dėl traumų bei atsisakius vieno ar kito žaidėjo paslaugų, „Azovmaš“ į Vilnių atskrido ne pilnos sudėties.

„Atsisveikinome su juodkalniečiu vidurio puolėju Vladimiru Golubovičiumi, o dėl traumų mums padėti negalės į Vilnių net neatskridęs vienas iš komandos lyderių čekas Radoslavas Rančikas“, - aiškino G.Krapikas.

Dar prieš atskrendant Mariupolio ekipai žaisti antrųjų Europos taurės rungtynių, „Lietuvos ryto“ komandos strategas Aleksandras Džikičius teigė, kad sunku rengtis mačui su „Azovmaš“, kai nežinai ekipos sudėties.

„Didžiausia problema yra tai, kad nežinome, kokios sudėties su mumis žais „Azovmaš“. Komanda turi problemų su žaidėjų traumomis. Mariupolio ekipos žaidime labai išnaudojami komandos lyderiai. Jie turi daug gerų metikų, rimtai kovoja gynyboje“, - būsimus varžovus įvertino A.Džikičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų