REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jau geriau šuo, nei bet koks vyras!“ – tokia sparnuota frazė išsprūdo LNK laidų „Nuo... iki...“ ir „Valanda su Rūta“ vedėjai Rūtai Mikelkevičiūtei, kai ji lankėsi gyvūnų globos namuose „SOS gyvūnai“. Garsi moteris teigė, kad kur kas geriau namuose laikyti ir globoti šunį, nei iš vienišumo baimės  gyventi ir taikytis su vyru, kuris tau abejingas.

REKLAMA
REKLAMA

„Šuo visuomet liks ištikimiausias jūsų draugas. Jis niekada nepasmerks, kad paryčiais grįžai namo, nepriekaištaus, kad ir vėl priaugai kelis kilogramus ar nusipirkai naujus batus. Be to, kainuos kur kas pigiau  - ypač nervų“, - humoro nestokojo R. Mikelkevičiūtė.

REKLAMA

Rūta Mikelkevičiūtė (nuotr. Eglės Mėlinauskienės)Rūta Mikelkevičiūtė (nuotr. Eglės Mėlinauskienės)

Juokai juokais, bet Rūta gyvūnų globos namuose lankėsi neatsitiktinai,  su visa filmavimo komanda. LNK žurnalistai ėmėsi įgyvendinti socialinį projektą „Padėkite surasti naujus šeimininkus“. Artėjant žiemai į gatvę išmetama daugybė keturkojų. Kai kurie jų jauni, sveiki, kiti jau pradėję senti. Siekdami jiems padėti surasti naujus, mylinčius šeimininkus, nuo šiol kiekvienoje „Nuo... iki...“ ir „Valanda su Rūta“ laidoje jų autoriai skirs eterio, kurio metu pristatys po vieną beglobį gyvūną, papasakos liūdną istoriją ir kvies gerus žmones pasiimti jį į savo namus. Visi savanorių ir gerų žmonių dėka jau paskiepyti, iškastruoti. LNK laidų žurnalistai aplankys net tik „SOS gyvūnai“,  bet ir kitus gyvūnų globos namus.

REKLAMA
REKLAMA

„Protu nesuvokiu, kaip galima išmesti šunį ar katę, kuriuos auginai tiek metų. Arba kaip galima juos mušti, - glausdama tirtančią iš baimės jauną vilkšunę, baisėjosi Rūta. Tokių žmonių reikia bijoti“, – įsitikinusi TV laidų vedėja.

Žurnalistė pasakojo, kad dar jos močiutė ją mokė, kaip patikrinti būsimą vyrą, ar jis geras žmogus. „Pažiūrėk, ar jis myli gyvūnus“, - senolės patirtimi dalinosi žurnalistė.

Rūta Mikelkevičiūtė (nuotr. Eglės Mėlinauskienės)Rūta Mikelkevičiūtė (nuotr. Eglės Mėlinauskienės)

„Išmesti gyvūnai - kaip išduoti žmonės: išsigandę, liūdni, stiklinėmis akimis... Vieni ieško akių kontakto su užsukusiu žmogumi, puola į glėbį ir keliautų kartu, kiti suka akis ir slepiasi kur gali, kad tik nemuštų.  Iškart matai, kas šuniui buvo žmogus“, - įspūdžiais, patirtais gyvūnų globos namuose, dalinosi žurnalistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pati Rūta augina net keturis šunis ir katiną. Keli gyvūnai – atsitiktinai priklydę. „Mano šeima dėl to nė kiek nepriekaištauja. Priimtume globoti dar tiek pat, jei tik būtų kur laikyti“, - neslepia Rūta. Ji sako pastebėjusi, kad tokie gyvūnai yra kur kas labiau atsidavę, ištikimi ir paklusnesni, nei tie, kurie nematė vargo, nebadavo.

„Jei jūs mylite gyvūnus – apsilankykite gyvūnų globos namuose, ten rasite tikrą draugą“, - kviečia LNK laidų vedėja Rūta Mikelekvičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų